Τετάρτη 29.11.2023

Ο Κασσελάκης, η εικόνα, η ουσία, ο ΓΑΠ και ο Λεβέντης

Εγινε, λοιπόν, το αναμενόμενο. Ο Στέφανος Κασσελάκης κέρδισε εύκολα την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη του κόμματος που ψήφισαν, στην πραγματικότητα, δεν είχαν άλλη επιλογή.

 

Ή θα επέλεγαν την πεπατημένη γνωρίζοντας πως οποιοσδήποτε από τους άλλους υποψηφίους θα οδηγούσε νομοτελειακά τον ΣΥΡΙΖΑ σε μονοψήφιο ποσοστό ή θα επέλεγαν να πάνε «στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα» και οδηγό τον φρέσκο Κασσελάκη.

ΠΟΥ θα φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή όπως αλλιώς μετονομαστεί, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει. Αρκούν η φωτογένεια, η γοητεία και η επικοινωνιακή καμπάνια στα social media, για να προσελκύσουν όσους πολίτες εγκατέλειψαν το κόμμα και όσους ετοιμάζονταν να φύγουν;

ΝΑΙ, για την ώρα δεν έχει πολιτικές θέσεις και προτάσεις. Ενα κομμάτι της κοινωνίας χαμογελάει και ένα άλλο κομμάτι γελάει με όσα λέει και κάνει ο Κασσελάκης. Αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό. Εχουμε δει παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν. Ο κόσμος γέλαγε με τον ΓΑΠ, αλλά τον έκανε πρωθυπουργό με 44%. Γέλαγε και με τον Λεβέντη, αλλά τον έβαλε στη Βουλή.

ΤΟ θέμα δεν είναι καν αν θα διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και αν θα αποχωρήσουν στελέχη. Σιγά, και τι θα συμβεί αν φύγουν ο Τσακαλώτος, ο Φίλης και οι υπόλοιποι σύντροφοι της «Ομπρέλας»; Το πολύ πολύ να υπάρξει αναδιάταξη του τοπίου στα μικρά αριστερά κόμματα. Να φτιαχτεί ένας νέος «ορθόδοξος» ΣΥΡΙΖΑ και να παλεύει με τη Ζωή και τον Βαρουφάκη. Μέχρι εκεί.

ΤΟ θέμα είναι τι θα λέει από σήμερα και μετά ο κ. Κασσελάκης στους πολίτες. Πριν από μία δεκαετία ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ως βασικό σύνθημα το «σκίσιμο των Μνημονίων», αρκεί τώρα το σύνθημα «να φύγει ο Μητσοτάκης»; Από τη μία ιδεοληψία στην άλλη.

ΕΠΙΣΗΣ, σημαντικό είναι μαζί με ποιους θα τραβήξει το κάρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Κασσελάκης. Με τον Πολάκη, τον Παππά, την Αυλωνίτου, τον Αντώναρο; Με ό,τι πιο φθαρμένο και τοξικό που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στο 17%;

ΑΥΤΗ τη στιγμή υπάρχουν μόνο αναπάντητα ερωτήματα. Δεν θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς. Ο κ. Κασσελάκης κέρδισε απλά με την εικόνα του. Τώρα, αν χρειάζεται να αποκτήσει και ουσία για να δώσει ξανά πνοή στον ΣΥΡΙΖΑ, θα το δείξουν ο χρόνος και η αντίδραση της κοινωνίας.

ΠΗΓΗ:

https://eleftherostypos.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ