Παρασκευή 24.05.2024

Ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε την περιοχή των Αλυκών και τα παρατηρητήρια πουλιών

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης επισκέφτηκε την Τρίτη 07.03.2023 την περιοχή των Αλυκών Αγίας Παρασκευής στον Κόλπο Καλλονής και τα παρατηρητήρια πουλιών στα οποία πραγματοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν με μέριμνα και χρηματοδότηση  της Περιφέρειας, εργασίες αναβάθμισης τους, ώστε να αναπτυχθεί η δραστηριότητα του Bird Watching.

Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου Νίκο Ζούρο και τους συνεργάτες του για τις δράσεις και  την ανάδειξη των υγροτόπων και της ορνιθοπανίδας της Λέσβου.

Θυμίζουμε ότι η Περιφέρεια έχει παραχωρήσει από τον Οκτώβριο του 2020 το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Πριν ένα χρόνο είχαμε κάνει τον απολογισμό δράσεων του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής μαζί με τον κ. Ζούρο και είχαμε δεσμευθεί ότι θα προχωρήσουμε στην επισκευή και αναβάθμιση των παρατηρητηρίων πουλιών στους υγρότοπους της Καλλονής ώστε να αναπτύξουμε περισσότερο το BirdWatching. Η δέσμευση μας αυτή υλοποιήθηκε και παραδίδουμε σήμερα τα παρατηρητήρια αυτά καινούργια και πλήρως λειτουργικά. Χαιρόμαστε γιατί όπως μας ενημέρωσαν ξενοδόχοι της περιοχής, οι κρατήσεις για τον Απρίλιο από τους Bird Watchers έχουν διπλασιαστεί και σε αυτό σημαντικό μερίδιο έχει η Περιφερειακή Αρχή η οποία εδώ και τρία χρόνια σχεδόν έχει «αγκαλιάσει» αυτή την μορφή τουρισμού και σε συνεργασία με το Μουσείο Σιγρίου έχουμε αυτά τα αποτελέσματα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ