Κυριακή 28.05.2023

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου για τη δήλωση του Βαλτά σχετικά με τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ 

Την αντίθεσή μας εκφράζουμε μαζί με την Ελληνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών και άλλους Συλλόγους ασθενών στις δηλώσεις του προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακοποιών, κ. Απόστολου Βαλτά, ο οποίος δήλωσε ότι «τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ έχουν τεράστια κόστη λειτουργίας, παρέχουν κακές υπηρεσίες προς τους πολίτες με καθυστερήσεις, ταλαιπωρία, αλλά και παραβίαση των πρωτοκόλλων ασφαλούς παράδοσης των φαρμάκων και μάλιστα ότι τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους έως 250 ευρώ, θα πρέπει να διακινούνται αποκλειστικά από τα ιδιωτικά φαρμακεία και όχι από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ».

 

Ολοι οι Σύλλογοι χρονίως πασχόντων ασθενών έχουν δώσει μάχες και θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τη διατήρηση και την εύρυθμη λειτουργεία των Φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, επισημαίνοντας ότι πριν τη λειτουργία τους οι ασφαλισμένοι αντιμετώπιζαν μεγάλα προβλήματα στην εύρεση των φαρμάκων τους.

 

Εχοντας διαπιστώσει από εμπειρία δική μας και των μελών μας ότι παρέχονται άριστες υπηρεσίες από το Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ της Λέσβου, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε σθεναρά τη σημαντική αυτή δημόσια δομή υγείας στο νησί μας και πανελλαδικά.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ