Δευτέρα 26.02.2024

«Ο,τι έκανε ο Τσίπρας, ακριβώς το αντίθετο»

Ο «νεοφιλελεύθερος Μητσοτάκης» έχει διαθέσει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη της κοινωνίας τόσο κατά την περίοδο της πανδημίας όσο και στη συνέχεια για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Η διαφορά του με τον Τσίπρα είναι ότι δεν έμεινε μόνο στις ενισχύσεις, αντιθέτως προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις όπως η μείωση φόρων και εισφορών, που έφεραν επενδύσεις, περιόρισαν τα βάρη της μεσαίας τάξης και ουσιαστικά έθεσαν σε κίνηση τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας ώστε η αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων να οδηγεί και σε βελτίωση των δημοσίων εσόδων.

Τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός δεν τρομάζουν τις Βρυξέλλες, αντιθέτως, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ήταν σε απόλυτη γνώση των ευρωπαϊκών αρχών οι οποίες αναθεώρησαν τις προβλέψεις τους για την πορεία της οικονομίας ανοδικά. Ολοι οι διεθνείς οργανισμοί διαπιστώνουν ότι η δυναμική της ανάπτυξης παραμένει ισχυρή και τροφοδοτείται από τις τρέχουσες οικονομικές πολιτικές.

Με απλά λόγια, χάρη στην ανάπτυξη υπάρχουν περιθώρια για μέτρα στήριξης τα οποία δεν εντάσσονται σε έναν πρόσκαιρο προεκλογικό σχεδιασμό, οι αυξήσεις των συνταξιούχων θα είναι μόνιμες.

Ο κ. Τσίπρας το 2019 απειλούσε τους συνταξιούχους ότι αν δεν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ θα χάσουν τα λεφτά τους, όταν με τον νόμο Κατρούγκαλου είχε επιβάλει περικοπές μέσω εισφορών και υπονόμευε τις μελλοντικές αυξήσεις με το «εύρημα» της προσωπικής διαφοράς. Δεν έπεισε γιατί δεν ήταν αλήθεια, ενώ όλοι γνώριζαν ότι με την καταστροφική διαπραγμάτευση του 2015 οι θυσίες των προηγούμενων ετών είχαν χαθεί και οι φορολογούμενοι πλήρωσαν ακριβά τους τυχοδιωκτισμούς και τα πειράματα.

Τώρα η οικονομία αναπτύσσεται με ρυθμούς υψηλότερους της Ευρώπης, η Ελλάδα γίνεται επενδυτικός προορισμός και ο πρωθυπουργός μπορεί να εξαγγέλλει μέτρα χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η δημοσιονομική σταθερότητα και κυρίως οι προοπτικές για τους νέους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ