Παρασκευή 02.12.2022

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου: Το one night stand στο Κατάρ τιμωρείται με 7ετή φυλάκιση!

To 2009 το Κατάρ είχε φιλοξενήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων στο βόλεϊ. Εκείνη την εποχή η κυρίαρχη δύναμη στο χώρο ήταν η ιταλική Τρεντίνο (στην οποία αγωνιζόταν κι ο δικός μας Δημήτρης Τζούριτς) η οποία κατέκτησε και τον τίτλο.

Μετά τον τελικό κόντρα στη ρωσική Ζενίτ Καζάν, ο Βραζιλιάνος διαγώνιος της Τρεντίνο Λεάντρο Βιζότο πήγε στις κερκίδες όπου βρισκόταν η σύζυγος του Ναταλία την οποία αγκάλιασε και φίλησε.

Δευτερόλεπτα αργότερα ένας κύριος από την οργανωτική επιτροπή, έχοντας δίπλα του δύο αστυνομικούς, άρχισε να του φωνάζει σε έξαλλη κατάσταση. Ο Βιζότο δεν καταλάβαινε τι του έλεγε και τι πρόβλημα είχε δημιουργηθεί και έφυγε με την αποστολή της ομάδας για να ενημερωθεί στο ξενοδοχείο από τον πρόεδρό του ότι κινδύνευε με μήνυση, γιατί παραβίασε τους νόμους της χώρας, αν δεν ζητούσε δημόσια συγγνώμη!

Ο Βραζιλιάνος αφού του εξήγησαν ότι δεν επιτρέπονται δημόσια τέτοιες αντιδράσεις σε συνέντευξή του στο Al Jazeera απολογήθηκε καθώς δεν γνώριζε τους σχετικούς κανόνες και ζήτησε συγγνώμη απ’ όσους προσέβαλε για να κλείσει οριστικά το ζήτημα.

Γιατί θυμηθήκαμε την συγκεκριμένη ιστορία; Τον ερχόμενο Νοέμβριο ξεκινάει στο Κατάρ το Παγκόσμιο Κύπέλλο ποδοσφαίρου και όπως έσπευσε να ενημερώσει η βρετανική αστυνομία, όποιος σκοπεύει να ταξιδέψει στο Εμιράτο έχοντας στο μυαλό του «χίλιες και μια αραβικές νύχτες», καλύτερα να το ξεχάσει.

«Στο Κατάρ δεν πρόκειται να υπάρχουν εξαιρέσεις και υπάρχει ανησυχία καθώς τα όσα συνηθίζονται σε διοργάνωσεις σε άλλες ώρες, εκεί δεν επιτρέπονται. Για παράδειγμα το σεξ είναι εντελώς έξω από το… μενού, εκτός κι αν κάποιος ταξιδέψει με τη σύζυγό του. Σίγουρα πάντως δεν θα υπάρχουν one night stands», δήλωσε στην Daily Star αστυνομική πηγή και συμπλήρωσε με νόημα:

«Δεν πρόκειται να γίνει κανένα πάρτι από αυτά που έχουμε συνηθίσει σε προηγούμενες διοργανώσεις και όλοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αν δεν θέλουν να περάσουν 7 χρόνια σε κάποια φυλακή του Κατάρ. Το σεξ εκτός γάμου και η ομοφυλοφιλία είναι απαγορευμένα στο Κατάρ και οι παραβάτες τιμωρούνται με την συγκεκριμένη ποινή. Ουσιαστικά για πρώτη φορά υπάρχει απαγόρευση του σεξ στο φετινό Μουντιάλ και θα πρέπει να είναι όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Εικόνες με ποτά και πάρτι σε υπαίθριους χώρες μετά τους αγώνες δεν πρόκειται να υπάρξουν».

Την ίδια αυστηρή προειδοποίηση έστειλε κι ο Νασέρ Αλ Χατέρ, διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής…

«Η ασφάλεια κάθε οπαδού είναι ύψιστης σημασίας για εμάς. Αλλά οι δημόσιες εκδηλώσεις στοργής δεν είναι μέρος της κουλτούρας μας, δεν επιτρέπονται και αυτό ισχύει για όλους».

Ενώ από την πλευρά της Ανώτατης Επιτροπής (της αρχής που εποπτεύει τη διοργάνωση) έγινε η υπενθύμιση προς πάσα κατεύθυνση πως «το Κατάρ είναι μια συντηρητική χώρα που έχει τις δικές της παραδόσεις και έθιμα» και τέλος ο γενικός γραμματέας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Μανσούρ Αλ Ανσάρι έστειλε το δικό του μήνυμα σε όσους τυχόν σκέφτονται να εκφράσουν την συμπαράσταση τους προς την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα: «Όσοι θέλουν να διαδηλώσουν υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ας το κάνουν σε μια κοινωνία όπου αυτή η άποψη θα γίνει αποδεκτή. Όχι όμως στη δική μας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ