Παρασκευή 24.05.2024

Πανεπιστήμιο Κολούμπια: Ακύρωσε την κεντρική τελετή αποφοίτησης λόγω των διαδηλώσεων για τη Γάζα

Θα πραγματοποιηθούν μικρότερες τελετές τις επόμενες ημέρες

Το Πανεπιστήμιο Κολούμπια ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (6/5) την ακύρωση της κεντρικής τελετής αποφοίτησης που ήταν προγραμματισμένη για τις 15 Μαΐου, έπειτα από εβδομάδες φοιτητικών διαμαρτυριών και διαδηλώσεων αλληλεγγύης υπέρ των Παλαιστινίων.

Οι διαμαρτυρίες στο Κολούμπια, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για παρόμοιες κινητοποιήσεις σε δεκάδες πανεπιστήμια σε όλες τις ΗΠΑ. Μεταξύ των αιτημάτων των φοιτητών ήταν η κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και η αποεπένδυση των διοικήσεων των πανεπιστημίων από εταιρείες που έχουν δεσμούς με το Ισραήλ.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης εκκένωσε την περασμένη εβδομάδα κτίριο της πανεπιστημιούπολης του Κολούμπια όπου είχαν οχυρωθεί φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές, συλλαμβάνοντας περισσότερα από 100 άτομα και διαλύοντας καταυλισμό διαμαρτυρίας που είχε στηθεί σε χώρο του πανεπιστημίου.

Η σχολή ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ζήτησε και έλαβε υπόψη της τη γνώμη των φοιτητών πριν να αποφασίσει πώς θα χειριζόταν τις τελετές αποφοίτησης. Οπως αποφασίστηκε, η πλειονότητα των τελετών, οι οποίες επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο κεντρικής εκδήλωσης στην πανεπιστημιούπολη, όπου έλαβαν χώρα οι περισσότερες διαμαρτυρίες, θα μεταφερθούν στο κεντρικό αθλητικό συγκρότημα του πανεπιστημίου, ανέφερε η ανακοίνωση.

Πηγή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ