Κυριακή 14.04.2024

Παππάς: Δεν θυμάμαι να έχω στείλει τέτοιο SMS στον Καλογρίτσα -Είχαμε επικοινωνία με όλους τους επιχειρηματίες

«Δεν θυμάμαι να έχω στείλει τέτοιο SMS», ήταν η απάντηση του Νίκου Παππά για το SMS που εμφάνισε στο Ειδικό Δικαστήριο η πλευρά του Χρήστου Καλογρίτσα.

Απαντώντας αν ισχύει αυτό που ισχυρίζεται η πλευρά Καλογρίτσα ότι έχει σωρεία μηνυμάτων στη διάθεσή της, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «είχαμε με όλους επικοινωνία» σε ό,τι αφορά το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

Ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στο τηλεοπτικό τραπέζι της εκπομπής «Ώρα Ελλάδας» του OPEN, αναφέρθηκε και στη μήνυση που κατέθεσε στη γραμματέα του Καλογρίτσα, τονίζοντας πως έγινε καθώς αποτέλεσε αφορμή «να γίνουν δημοσιεύματα εις βάρος του, τα οποία ήταν παραπλανητικά».

Τι δήλωσε ο Νίκος Παππάς για το SMS, τη μήνυση στη γραμματέα Καλογρίτσα και για την επαφή με τους επιχειρηματίες που διαγωνίζονταν για τις τηλεοπτικές άδειες

Ερ. Κάνετε μια μήνυση, όπου καταγγέλλετε ψευδομαρτυρία. Εκ προοιμίου μιλά για το κόμμα η γυναίκα (σ.σ. η γραμματέας Καλογρίτσα). Το SMS που αναδείχθηκε με τα μετοχολόγια εστάλη από εσάς;

Απ. Αυτή η ιστορία ξεκίνησε με μια κατηγορία μήνυσης σε βάρος μου (που προφανώς την έγραψε ο δικηγόρος του μηνυτή μου, κ. Καλογρίτσα), για τέσσερα κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Την πήρε η ΝΔ, την έκανε ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα στην προανακριτική. Πέταξε το κακούργημα και έχουμε το πρωτοφανές, να έχουμε Ειδικό Δικαστήριο για πλημμέλημα. Αυτό το Ειδικό Δικαστήριο γίνεται για μια υπόθεση, όπου το Δημόσιο εισέπραξε, δεν δαπάνησε λεφτά. Οι υποθέσεις στις οποίες έχει δαπανήσει λεφτά είναι οι υποθέσεις της Novartis και της Siemens. Ο συγκατηγορούμενός μου έχει δικηγόρο τον κ. Λοβέρδο ο οποίος έχει ψηφίσει τη δίωξή μου και τώρα υπερασπίζεται την αθωότητα του ανθρώπου που είναι συγκατηγορούμενος με μένα».

«Αυτά που έχουν προσκομιστεί είναι μηδενικής αποδεικτικής αξίας και τέτοιο SMS εγώ δεν θυμάμαι να το έχω στείλει. Είμαι πολύ μετρημένος, το ακροατήριο δεν έχει ολοκληρωθεί. Κάντε λίγη υπομονή και για αυτά», τόνισε ο Νίκος Παππάς, παραπέμποντας στη συνέχιση της εκδίκασης της υπόθεσης στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ερ.: Γιατί κάνατε εσείς μήνυση στη γραμματέα Καλογρίτσα και δεν έγινε μήνυση στον ίδιο;

Απ.: Εγώ έκανα μήνυση στην κυρία που έδωσε την αφορμή να γίνουν δημοσιεύματα εις βάρος μου, τα οποία ήταν παραπλανητικά και πράγματα που έξι χρόνια τώρα δεν έχουν ακουστεί. Δεν είναι σωστό αυτό που ακούγεται και γράφεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει τίποτα. Έχω ασκήσει όλα τα όλα έννομα δικαιώματά μου και προφανώς εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Μέλος της γενικής γραμματείας του είμαι και είμαι και ο εμπλεκόμενος σε αυτή την υπόθεση με τον έναν και τον άλλο τρόπο», σημείωσε ο κύριος Παππάς, ενώ τόνισε πως «και το κόμμα έχει βγάλει τις ανακοινώσεις του και εγώ κινήθηκα ως πρόσωπο ενάντια στην κυρία που ψευδομαρτύρησε».

Ερ.: Ο Καλογρίτσας έχει πει ότι έχει σωρεία SMS. Θυμάστε άλλα;

Απ. Είχαμε με όλους επικοινωνία. Το έχω πει από την πρώτη μου συζήτηση στην προανακριτική επιτροπή. Δεν υπάρχει υπουργός που δεν συνομιλεί με τους κορυφαίους επιχειρηματίες του τομέα που έχει αρμοδιότητα, δεν νομίζω πως είναι καινούριο και έχουν παρελάσει και οκτώ μάρτυρες από εκεί. Όλοι πλην της κυρίας είπαν πως δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα για παρέμβαση Παππά (όσον αφορά τις άδειες).

«Η υπόθεση έχει εργαλειοποιηθεί από τον κ. Λοβέρδο και ένα κομμάτι της ΝΔ»

Για τις κατηγορίες για το αν ο Καλογρίτσας «έδινε λεφτά στον ΣΥΡΙΖΑ» απάντησε «Σας παραπέμπω στη μήνυση που έχουμε καταθέσει. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, να δει τι δοσοληψίες μπορεί να γίνονται τραπεζικού τύπου, δανειακού τύπου, πολιτικού τύπου διότι εδώ πάνε να αναζωογονηθούν και πολιτικές καριέρες»

Σε ερώτηση για το εάν «τα έχει βρει με τη ΝΔ ο κ. Καλογρίτσας», ο κ. Παππάς έβαλε στο στόχαστρο και τον Ανδρέα Λοβέρδο, λέγοντας:

«Δεν ξέρω τι κάνει ο ίδιος. Ξέρω πως αυτή τη στιγμή η υπόθεση έχει εργαλειοποιηθεί πλήρως από τον κ. Λοβέρδο και ένα κομμάτι της ΝΔ, η οποία δεν είναι και ασυνήθιστο να χρησιμοποιεί τέτοιου είδους μεθοδεύσεις εδώ που τα λέμε».

Τέλος, ο Νίκος Παππάς σημείωσε πως οι όροι που έγιναν για τις τηλεοπτικές άδειες, δεν έχουν αλλάξει μέχρι σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά και πως τα κανάλια λειτουργούν με τους όρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τις εκλογές είπε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την πρωτιά, για να μην έχει την πρωτοβουλία ο Μητσοτάκης. Με πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί η χώρα να έχει σταθερή κυβέρνηση από την πρώτη μέρα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ