Δευτέρα 26.02.2024

Παρέμβαση Νίκου Μαρινάκη Για Τα Επεισόδια Στο Ντέρμπι.

Σε μια δημόσια τοποθέτηση σχετικά με όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση μεταξύ Ηρακλή-Κεραυνού στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής στο Πρωτάθλημα Λήμνου, προχώρησε ο πρόεδρος του Κεραυνού Αγίου Δημητρίου, Νίκος Μαρινάκης, ως μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει το τοπίο αλλά και να δηλώσει σε όλους τους τόνους τη θέση της ομάδας, απέναντι σε τέτοιου είδους περιστατικά, όπως αυτό της προηγούμενης εβδομάδας.

Η τοποθέτηση ξεκίνησε εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του για τον τίτλο του άρθρου του Ηλία Κότσαλη “Με επεισόδια εληξε ο Αγώνας ΗΡΑΚΛΗΣ- ΚΕΡΑΥΝΟΣ 0-1. Κρίμα!

ένας τίτλος που σύμφωνα με το Νίκο Μαρινάκη, αμαυρώνει τόσο το λημνιακό ποδόσφαιρο όσο και την εικόνα των δυο καλύτερων ομάδων του νησιού ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στα ίδια τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο γήπεδο της Ατσικής λέγοντας:

Στο ντέρμπι κορυφής της Α1 Λήμνου, την Κυριακή 05.02.23, ο αγώνας, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, είχε ποιότητα και ενδιαφέρον. Πολύ θετικό στοιχείο επίσης ήταν η μεγάλη παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες. Μετά τη λήξη του αγώνα και τη νίκη του Κεραυνού, μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων με την κατάσταση να ξεφεύγει και όλοι τους να γίνονται ένα “κουβάρι” ντροπής.

Το ποδόσφαιρο, είναι ο βασιλιάς των σπορ. Είναι το λαϊκότερο άθλημα σε όλο τον κόσμο όμως συχνά άσχημες ενέργειες και συμπεριφορές το αμαυρώνουν. Η ομάδα μας, ο Κεραυνός, κέρδισε τον αγώνα στο γήπεδο, εκεί που παίζεται το παιχνίδι και με το σφύριγμα της λήξης εκεί έπρεπε όλα να έχουν τελειώσει.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης, ο πρόεδρος του Κεαρυνού, αφού αναφέρθηκε στις δύσκολες διοικητικά και οικονομικά εποχές που διανύουμε, φάνηκε υπέρμαχος του “ευ αγωνίζεσθαι” κατατάσσοντας εαυτόν στους “ρομαντικούς” του ποδοσφαίρου.

Σε πείσμα των δύσκολων διοκητικά και οικονομικά εποχών που διανύουν τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία υπάρχουν ακόμα οι “ρομαντικοί” παράγοντες, αυτοί που σαν κι εμένα, μάχονται για το “Ευ Αγωνίζεσθαι“.

Το “Ευ Αγωνίζεσθαι” ενσωματώνει τις ιδέες της φιλίας, της αξιοπρέπειας, του σεβασμού προς τους άλλους, της καλής συμπεριφοράς, των ίσων ευκαιριών, του φίλαθλου πνεύματος.

Φίλαθλο πνεύμα σημαίνει έντιμο παιχνίδι, που με τη σειρά του σημαίνει τήρηση των κανόνων και διεξαγωγή του παιχνιδιού με τρόπο που προσφέρει μόνο θετικά σε συμπαίκτες και αντιπάλους.

Ο αθλητισμός πρέπει να είναι εργαλείο πνευματικής και σωματικής υγείας.

Τέλος, η ανακοίνωση καταλήγει αναλύοντας τη φιλοσοφία που έχει ο Κεραυνός σχετικά με την ανάπτυξη και την πρόοδο του αθλήματος, αλλά και τις ευθύνες των ποδοσφαιριστών για την αψεγάδιαστη συμπεριφορά καθώς επίσης και για το ρόλο των διαιτητών οι οποίοι θα πρέπει να λειτουργούν δίκαια χωρίς να μεροληπτούν αλλά και να μην ενοχλούνται από το “κόκκινο” του Κεραυνού.

Η φιλοσοφία μας για την ανάπτυξη και την πρόοδο των ομάδων απαιτεί να υπάρχει δικαιοσύνη και αξιοπιστία. Αγωνιζόμαστε έτσι ώστε οι συντελεστές των επιτυχιών μας (παράγοντες–προπονητές–ποδοσφαιριστές) να έχουν

αψεγάδιαστη συμπεριφορά και θετική στάση στους αγώνες.

Επιδιώκουμε να επιδεικνύουν αθλητικό πνεύμα τόσο στους ποδοσφαιριστές των αντίπαλων ομάδων όσο και στον κόσμο που παρακολουθεί, να δέχονται και την ήττα και να αντιδρούν όπως και στη νίκη.

Δεν πρέπει φυσικά να ξεχνάμε ότι μέρος του παιχνιδιού είναι και οι διαιτητές οι οποίοι, υπάρχει πάντα η πιθανότητα, να κάνουν λάθη όπως κάνουν και οι ποδοσφαιριστές μέσα στον αγώνα. Υποχρέωση τους είναι όμως να λειτουργούν δίκαια, να μην μεροληπτούν, να μην ενοχλούνται από το “κόκκινο χρώμα της καρδιάς μας” και να σέβονται τόσο την προσπάθεια των παραγόντων όσο και τον ιδρώτα των ποδοσφαιριστών.

Ο πολιτισμός στον αθλητισμό θα επιτευχτεί μόνο αφότου ωριμάσουμε, αποβάλλουμε τις παθογένειες και “εξοντώσουμε” όλους τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς που συντηρούν τη βία στα γήπεδα.

Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να χαιρόμαστε το αγαπημένο μας άθλημα.

ΠΗΓΗ:

https://www.limnosreport.gr/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ