Τρίτη 16.04.2024

Παρουσία του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα σε συνάντηση του προγράμματος της UNESCO «Παγκόσμια Γεωπάρκα»

Σε συνάντηση με θέμα «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO: Η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα» που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα παρέστη σήμερα Τετάρτη 3 Απριλίου ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO Αικατερίνης Τζιτζικώστα και συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού & Επιχειρηματικότητας Νίκο Γιαννάκα.

Στη συνάντηση πραγματοποίησε παρουσίαση και ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων Καθηγητής Νίκο Ζούρος, σχετικά με το σήμα ποιότητας για την ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς, τον τουρισμό και την βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και τις προοπτικές, που προκύπτουν.

Ο κ. Χριστόφας κατά τον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των Ελληνικών Γεωπάρκων και ιδιαίτερα στο Γεωπάρκο Λέσβου, δίνοντας έμφαση στην αναγκαιότητα δικτύωσης των Δήμων, στα διοικητικά όρια των οποίων βρίσκονται Γεωπάρκα, στη συνέργειά τους και την κοινή δράση για την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ