ΛΕΣΒΟΣ - 26/07/2025 - 12:30 μμ
Πατινάδα στη Συκαμιά με ζωντανή μουσική, τραγούδι και κεράσματα
Με παραδοσιακή Πατινάδα στα καλντερίμια του χωριού, γεμάτη ζωντανή μουσική, τραγούδι, κεράσματα και χαμόγελα, γιορτάζει η Συκαμιά τη Δευτέρα 28 Ιουλίου. Η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Συκαμιάς «Η Αγία Φωτεινή», με στόχο να ζωντανέψουν οι γειτονιές και οι αναμνήσεις του τόπου.
Η αφετηρία θα γίνει στις 19:30 από το Μουσείο του αείμνηστου λογοτέχνη Στρατή Μυριβήλη, το οποίο στεγάζεται στον ισόγειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Συκαμινέας.
Στην Πατινάδα θα συμμετέχουν οι γυναίκες του Χορευτικού Τμήματος και τα μέλη του Συλλόγου, προσφέροντας κεράσματα και παραδοσιακό τραγούδι, γεμίζοντας τις γειτονιές με μουσική, συγκίνηση και αυθεντική λεσβιακή φιλοξενία.
Ο Σύλλογος προσκαλεί όλους να στηρίξουν με την παρουσία τους αυτή τη γιορτινή βραδιά και να μοιραστούν στιγμές παράδοσης και πολιτισμού στην καρδιά της Συκαμινέας.

πηγή: aeolos tv
ArrayΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νυκτερινή περιήγηση στο Απολιθωμένο δάσος κάτω από το φως της Πανσελήνου
26.08.2026 - 8:00 πμ
Νέο κρούσμα αφθώδους πυρετού στη Λέσβο στην Πέτρα την Παρασκευή 21 Αυγούστου
24.08.2026 - 12:11 μμ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
11:00 πμ























