Παρασκευή 21.06.2024

Περιοδείες από το ΚΚΕ στα χωριά και την πόλη της Μυτιλήνης

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι περιοδείες, για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις 9 του Ιούνη. Κλιμάκιο της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη Μαρία Κομνηνάκα βουλευτή Ν. Λέσβου του Κόμματος περιόδευσε σε Ερεσό και Σκάλα Ερεσού. Σε συζητήσεις με κατοίκους και επαγγελματίες σημειώθηκε πως με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ και στην κάλπη των ευρωεκλογών θα τους επιστρέψουμε το λογαριασμό που μας έχουν φορτώσει όλο το τελευταίο διάστημα, με την ακρίβεια και την αβάσταχτη φορολόγηση για τους μικρούς επαγγελματίες.

Κλιμάκιο της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ, με επικεφαλής το γραμματέα της, Κώστα Ρήγα, επισκέφθηκε τα χωριά Άγρα και Μεσότοπο. Αναπτύχθηκε συζήτηση με αγρότες και κτηνοτρόφους, για το ρόλο της ΚΑΠ που όλα τα κόμματα, πλην ΚΚΕ, ψήφισαν από κοινού. Τονίστηκε η ανάγκη να ενισχυθεί το ΚΚΕ και εκλογικά, για να δυναμώσουν οι αγώνες για το αγροτικό εισόδημα, όπως έγινε στα μπλόκα, και για να τιμωρηθεί η πολιτική της ΕΕ που βρίσκεται πίσω από την αύξηση του κόστους παραγωγής και την ακρίβεια.

Στην πόλη της Μυτιλήνης κλιμάκιο της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ, επικεφαλής τη Μαρία Κομνηνάκα βουλευτή Ν. Λέσβου του Κόμματος επισκέφτηκε τις υπηρεσίες του Δήμου. Εκεί επισημάνθηκε ότι όσοι θέλουν σε αυτές τις ευρωεκλογές να καταδικάσουν την πολιτική της ακρίβειας, του μεγάλου ενεργειακού κόστους, των υψηλών φορών, το πολέμων στη γειτονιά μας, είναι με ψήφο στο ΚΚΕ, στο μόνο κόμμα που έχει σταθεί απέναντι σε αυτά, τόσο στην ευρωβουλή όσο και στο δρόμο του αγώνα.

Σήμερα το πρωί κλιμάκιο της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Ζαφειρίου, περιόδευσε στους εργαζόμενους του Κάστρου Μυτιλήνης, καλώντας τους στις εκλογές της Κυριακής να δώσουν δύναμη στην δύναμή τους και να ψηφίσουν ΚΚΕ.

Με την αύριο των εκλογών, όλα τα προβλήματα θα είναι εδώ όπως η ακρίβεια και οι χαμηλοί μισθοί. Μας λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά όταν την ίδια ώρα πληρώνουμε καθημερινά μισό εκατομμύριο ευρώ (500.000 ευρώ) για την φρεγάτα ΥΔΡΑ στην Ερυθρά Θάλασσα.

Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να αντιπαλέψει αυτές τις πολιτικές ενάντια στην εξαθλίωση και για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους πολέμους και την Κυριακή 9 Ιούνη ψηφίζουμε ΚΚΕ για να μπορεί με ακόμη μεγαλύτερη ορμή να τους χαλάσει τα σχέδια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

9:30 πμ

Για να σας απαλλάξω από την αγωνία, έτσι αποκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα στενός πολιτικός του πρώην φίλος σε άρθρο του σε μεγάλο συριζαϊκό site. Του προσάπτει πολλά, αλλά οι μομφές δεν αφορούν μόνον το απώτερο παρελθόν, αλλά και το πολύ πρόσφατο. Τότε, που λίγες ώρες πριν από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποπειράθηκε, με μια ομολογουμένως άστοχη παρέμβαση του, να ανατρέψει πραξικοπηματικά τον Στέφανο Κασσελάκη, που είχε εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία στην ηγεσία του κόμματος. Και σαν να μην έφτανε αυτό, προχθές στη γενέθλια εκδήλωση του ιδρύματός του δεν κάλεσε μόνον τον αρχηγό των «αποστατών» Αλέξη Χαρίτση, αλλά όλους τους βουλευτές της Νέας Αριστεράς, επιβραβεύοντας -πάντα κατά τον αρθρογράφο- την αποστασία τους και την υπεξαίρεση των εδρών του ΣΥΡΙΖΑ. Έγραφα τις προάλλες πως η επιχειρούμενη συγκρότηση του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τα προβλήματα είναι πολλά και δεν προέρχονται μόνον από το ΠΑΣΟΚ. Προέρχονται κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς βλέπουν πως πίσω από αυτόν τον φορέα κρύβονται σχεδιασμοί που αποβλέπουν σε πρώτη φάση στην περιθωριοποίηση του Στέφανου Κασσελάκη και σε δεύτερη φάση στην εκπαραθύρωσή του. Δηλαδή, ό,τι δεν πέτυχε ο Α. Τσίπρας με την παρέμβασή του λίγες ώρες πριν από το Συνέδριο του Φεβρουαρίου, να το πετύχει τώρα μέσα από άλλο μονοπάτι. Η επίθεση που δέχθηκε ο Α. Τσίπρας είναι ενδεικτική ενός κλίματος που υπάρχει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόσωπό του. Στην Αριστερά σχεδόν πάντα μετά από μια μεγάλη ήττα βγαίνουν τα μαχαίρια και έρχονται στην επιφάνεια αντιπαλότητες προηγούμενων ετών. Ενώ η Νέα Δημοκρατία διαχειρίστηκε όλες τις μεγάλες ήττες της με ψυχραιμία, κάτι που συνέβαλε στην ανάκαμψή της, η Αριστερά τις βίωσε τραυματικά, χωρίς να αναζητήσει τις ιδεολογικές και πολιτικές αιτίες για αυτές τις ήττες (βλ. 1977, 1993, 2019, 2023). Σήμερα, με την προοπτική δημιουργίας ενός κοινού φορέα της Κεντροαριστεράς βρίσκεται μπροστά στο ενδεχόμενο μιας ακόμα διάσπασης. Τον Κασσελάκη πολύ δύσκολα θα τον «φάνε». Ο οποίος προφανώς αισθάνεται πανίσχυρος -έπεσε έξω μόνον τρεις μονάδες από τον εκλογικό του στόχο- και εκτός από τον Θεοχαρόπουλο απέλυσε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Γιώργο Τσίπρα. Αυτά να τα βλέπουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που επιζητούν να απομακρύνουν τον Νίκο Ανδρουλάκη που πέτυχε το κόμμα του να παρουσιάσει στις ευρωεκλογές μια μικρή άνοδο, πάντως άνοδο και όχι πτώση. Τώρα, γιατί τον αποκαλεί ο πρώην φίλος του «Μπρέζνιεφ του ΣΥΡΙΖΑ;». Σας παραθέτω τα λόγια του αρθρογράφου. «Ένας ολόκληρος λαός του είπε: εσένα θέλουμε, το κόμμα σου δε θέλουμε να το βλέπουμε, σε κάναμε κυβέρνηση με 36%, σου δίνουμε 32% στην ήττα σου, σε περιμένουμε πάλι, αλλά άλλαξέ τα όλα. Κι εκείνος δεν άλλαξε τίποτα! Ένας ακίνητος πρόεδρος επί τέσσερα χρόνια, ο Μπρέζνιεφ του ΣΥΡΙΖΑ». Βρήκα πολύ επιτυχημένο τον χαρακτηρισμό, που μάλλον δε θα άρεσε σε όσους εξακολουθούν να ποντάρουν -για τους δικούς τους λόγους- σε ένα κουτσό άλογο. Τα γραμμάτια ξεπληρώνονται, αλλά στην προκειμένη περίπτωση πεταμένα λεφτά.