Τετάρτη 30.11.2022

Πετράλωνα: Ποινικές διώξεις σε 12 για τη φρίκη με τα αδέλφια – Ο πατέρας βίαζε το παιδί με φίλους του υπό την ανοχή της μητέρας

Ενας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα της φρίκης των παιδοβιασμών προστίθεται με την υπόθεση των Πετραλώνων μετά την αποκάλυψη της καταγγελίας του 17χρονου σήμερα θύματος και της 22χρονης αδελφής του. Τα δύο παιδιά, όταν το κορίτσι ενηλικιώθηκε το 2017, έφυγαν από το σπίτι-κολαστήριο όπου ζούσαν με τους γονείς τους και τη μικρότερη αδελφή τους και κατήγγειλαν όσα είχαν συμβεί στην Εισαγγελία Ανηλίκων. Τα κουρασμένα αντανακλαστικά των αρμόδιων Αρχών είχαν ως αποτέλεσμα να έχουν περάσει από τότε πέντε ολόκληρα χρόνια και οι καταγγελλόμενοι ως δράστες να συνεχίζουν τη ζωή τους ανενόχλητοι.

Πετράλωνα: Ποινικές διώξεις σε 12 για τη φρίκη με τα αδέλφια  Ο πατέρας βίαζε το παιδί με φίλους του υπό την ανοχή της μητέρας

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, ποινικές διώξεις έχουν ασκηθεί κατά 12 ατόμων, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται και τρεις γυναίκες. Για την ακρίβεια, στις περιγραφές των παιδιών αναφέρονται δύο γυναίκες και ένα ζευγάρι που συμμετείχαν στα πάρτι των οργίων τα οποία οργάνωνε ο πατέρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το αγόρι κατήγγειλε ότι βιαζόταν από την ηλικία των 8 ετών, όταν ήταν μαθητής της Β’ Δημοτικού, ενώ στις συγκεντρώσεις της φρίκης ήταν πάντα παρών ο πατέρας του και εναλλάσσονταν τα υπόλοιπα πρόσωπα. Ολοι τους προέρχονταν από τον στενό φιλικό κύκλο του πατέρα, που είναι Ελληνας και διατηρούσε επιχείρηση στην περιοχή. Στην επιχείρησή του εργάζονταν συνήθως οι δράστες, που ήταν, κυρίως, πακιστανικής και αλβανικής καταγωγής.

Βιντεοσκόπηση

Οπως κατήγγειλε ο ανήλικος, κάποιες φορές είχε αντιληφθεί άτομα πίσω από τις κουρτίνες να βιντεοσκοπούν τον ομαδικό βιασμό του. Παράλληλα ανέφερε ότι στην επιχείρηση του πατέρα του είχε δει στοιβαγμένες κούτες με φωτογραφίες παιδιών που κακοποιούνταν σεξουαλικά. Ενα από τα πιο σοκαριστικά σημεία της καταγγελίας του, ωστόσο, είναι ότι ο πατέρας του τον είχε πάρει κάποιες φορές μαζί του σε ταξίδια στη Θεσσαλονίκη κι εκεί τον βίαζε μαζί με τον θείο του (σ.σ.: αδελφό του πατέρα του) ή και μαζί με άλλους άντρες. Μάλιστα, ανέφερε ότι είχε δει και άλλα παιδιά με τα μάτια του να βιάζονται από τους ίδιους ανθρώπους. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του παιδιού, η κακοποίησή του σταμάτησε το 2016, όταν στο σπίτι της οικογένειας άρχισε να μπαινοβγαίνει ένας συγγραφέας, κάτοικος της γειτονιάς, ο οποίος αρχικά ανέλαβε να βοηθάει τον ανήλικο στα μαθήματα, γιατί η μητέρα του παραπονιόταν πως έχει πέσει η επίδοσή του στο σχολείο.

Ο συγγραφέας κατάφερε να πείσει το παιδί να του ανοιχτεί και να του εξομολογηθεί τι του συνέβαινε, καθώς από τη συμπεριφορά του είχε αντιληφθεί ότι βίωνε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις. Ο ίδιος στήριξε τα δύο αδέλφια να προχωρήσουν στην καταγγελία. Σήμερα ο 17χρονος φιλοξενείται στο σπίτι του συγγραφέα, ενώ η γονική μέριμνα παραμένει στη μητέρα, καθότι είναι ακόμα ανήλικος. Ο πατέρας, σύμφωνα με τα παιδιά, έχει φύγει πλέον από το σπίτι.

Ενδιάμεσα και συγκεκριμένα από το 2019 έως το 2020 το παιδί είχε καταφύγει στο Αγιον Ορος και παρακολουθούσε εκεί κάποια μαθήματα. Η μεγάλη του αδελφή, που κινεί και τις νομικές διαδικασίες μέχρι ο ίδιος να ενηλικιωθεί, έχει φύγει από την Αθήνα και προσπαθεί να κάνει νέα αρχή σε επαρχιακή πόλη.

Γνώριζε η μητέρα, έκανε πως δεν έβλεπε

Την ίδρυση Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης στην Αθήνα ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Columbia

Το παιδί, σύμφωνα με όσους το γνώριζαν, κυκλοφορούσε εμφανώς ατημέλητο και παραμελημένο σε σημείο που η σχολική του τσάντα είχε μέσα για εβδομάδες σάπια φρούτα που δεν είχε φάει, αφού κανείς δεν φρόντιζε να τα αντικαταστήσει. Ο ίδιος ο μικρός έχει αναφέρει ότι πολλές φορές σε αυτά τα πάρτι της φρίκης τού έδιναν πορτοκαλάδα και πως όταν τέλειωνε ο εφιάλτης εκείνος νύσταζε και κοιμόταν για ώρες.

Επίσης, έχει πει πως τότε νόμιζε ότι όλα αυτά συνέβαιναν σε όλες τις οικογένειες, αφού στο δικό τους σπίτι ήταν σχεδόν καθημερινά και παρότι δεν του άρεσαν είχε αποδεχθεί τη μοίρα του. Πολλές φορές αναζητούσε τη μητέρα του και την καλούσε στο τηλέφωνο για να γυρίσει σπίτι. Ωστόσο, όπως κατήγγειλε, η μητέρα του γνώριζε τι συνέβαινε στο σπίτι, και μάλιστα μία φορά ήταν μπροστά στον βιασμό του, αλλά έκανε πως δεν έβλεπε.

Η μητέρα, από την πλευρά της, αρνείται ότι γνώριζε το παραμικρό για την κακοποίηση του παιδιού, στην κατάθεσή της όμως που δόθηκε τον Αύγουστο του 2018, παραδέχεται ότι ο πατέρας κυκλοφορούσε γυμνός στο σπίτι και παρενοχλούσε τα παιδιά και επιπλέον ότι η μικρή της κόρη, που είναι σήμερα κάτω των 12 ετών, της είχε αποκαλύψει ότι ο πατέρας της την παρενοχλούσε στο αυτοκίνητο και την απειλούσε πως αν μιλήσει «θα φάει πολύ ξύλο».

«Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι το αγόρι τα έβγαλε αυτά από το μυαλό του, θα πήγαινε να καταγγείλει ότι ο πατέρας του το βίασε. Ομως, οι περιγραφές του έχουν τόσο ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και εμετικές πρακτικές των δραστών που ήταν αδύνατο να τις γνωρίζει ένα παιδί. Ακόμα κι εγώ που ασκώ τόσα χρόνια τη δικηγορία και έχω ακούσει πολλά, όταν ξεκίνησα να διαβάζω τη δικογραφία, χρειάστηκε πολλές φορές να την αφήσω στην άκρη για να πάρω μια ανάσα, γιατί δεν σας κρύβω ότι ανακατευόμουν», λέει στον «Ε.Τ.» της Κυριακής η Δήμητρα Πλαστήρα, δικηγόρος της 22χρονης.

Το κορίτσι, από την πλευρά του, δεν έχει καταγγείλει βιασμό αλλά σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα και φιλικά του πρόσωπα, είτε στο σπίτι της οικογένειας είτε σε σπίτι φιλικού ζευγαριού του πατέρα. Τα δύο παιδιά, όπως επισημαίνουν, θέλουν να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι του εφιάλτη που έζησαν στα πιο τρυφερά τους χρόνια, αλλά και να προστατευτεί η μικρή τους αδελφή, που συνεχίζει να ζει στο σπίτι των Πετραλώνων, χωρίς τα δύο μεγαλύτερα παιδιά να γνωρίζουν πώς μεγαλώνει, αφού δεν επισκέπτονται πια το πατρικό τους.

Με ρυθμούς… χελώνας η έρευνα

Τα παιδιά έκαναν την καταγγελία στην Εισαγγελία Ανηλίκων το 2017, αλλά η ιατροδικαστική εξέταση του αγοριού έγινε το 2018, περίπου 2 χρόνια μετά τον τελευταίο βιασμό του, που δεν κατέστη δυνατό να τεκμηριωθεί επιστημονικά. Ο ιατροδικαστής πρότεινε ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες, με την πρώτη από αυτές να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο καταγγέλλων είναι ένας έφηβος με φυσιολογική νοημοσύνη και εξαιρετικά ψυχοτραυματικές εμπειρίες. Μετά τις κακουργηματικές διώξεις που ασκήθηκαν κατά των εμπλεκομένων με αφορμή την καταγγελία του 2017 αναμένεται ακόμα το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που θα κρίνει την τύχη τους.

Παράλληλα, τον περασμένο Μάιο, τα δύο παιδιά κατέθεσαν μήνυση κατά της μητέρας τους κατηγορώντας την ότι συγκάλυψε τα όσα τερατώδη συνέβαιναν στο σπίτι τους. Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη της υπόθεσης και την καθυστέρηση στη διερεύνησή της, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι δεν υποβλήθηκε καταγγελία σε αστυνομική υπηρεσία. Ωστόσο, η διερεύνηση της υπόθεσης από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων ξεκίνησε έπειτα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τον Ιούλιο του 2018, ενώ νέα εισαγγελική παραγγελία έφτασε στην ΕΛ.ΑΣ. τον περασμένο Οκτώβριο, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ