Κυριακή 28.05.2023

Πλούσια η δράση του Δ.ΙΕΚ Λήμνου και το μήνα Απρίλιο

Πλούσιο σε δράσεις ήταν το Δημόσιο ΙΕΚ Λήμνου και το μήνα Απρίλιο.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Σας ενημερώνουμε για τις Δράσεις εξωστρέφειας που σχεδίασε και υλοποίησε το Δ.ΙΕΚ Λήμνου την περίοδο του Πάσχα 2023, με σκοπό τη σύνδεση του ΙΕΚ με το τοπικό κοινωνικό περιβάλλον και με την αγορά εργασίας, οι οποίες προάγουν τους σκοπούς της επαγγελματικής κατάρτισης, σύμφωνα και με το άρθρο 25 παρ.2 στ και η του Κανονισμού Λειτουργίας των ΙΕΚ που υπάγονται στη ΓΓΕΕΚΔΒΜΝ του ΥΠΑΙΘ (ΦΕΚ 5837Β’/15-12-2021).

Αρχικά επισημαίνουμε ότι από τον Σεπτέμβριο 2021 μέχρι σήμερα:

1. Ξεκίνησαν σπουδαίες και άριστες ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ του ΙΕΚ με Φορείς, Δημόσιες Υπηρεσίες, Επιχειρήσεις, το Δήμο Λήμνου, την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, την Ιερά Μητρόπολη Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τον Ερυθρό Σταυρό, τη 88η Στρατιωτική Διοίκηση Λήμνου, το Γηροκομείο Λήμνου κλπ
2. Με πρωτοβουλία της Διευθύντριας του ΙΕΚ υπογράφηκαν σπουδαία ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.
3. Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία πολλά ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ και ΗΜΕΡΙΔΕΣ διά ζώσης ή διαδικτυακά, ποικίλου περιεχομένου.
4. Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία σημαντικές ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ και ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ.
5. Όλες οι ανάγκες των καταρτιζομένων του ΙΕΚ για ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ή ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΆΣΚΗΣΗΣ καλύφθηκαν πλήρως!
6. Πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ισπανία με Πρόγραμμα ERASMUS.
7. Έχουν πραγματοποιηθεί πολλές ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ των καταρτιζόμενων όλων των Ειδικοτήτων του ΙΕΚ, με τη συνοδεία των Εκπαιδευτών τους, σε Υπηρεσίες και σε επαγγελματικούς και παραγωγικούς φορείς/επιχειρήσεις (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πυροσβεστική Υπηρεσία Λήμνου, Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου, ΕΚΑΒ, Αεροδρόμιο, Ξενοδοχεία, Ταξιδιωτικά Πρακτορεία, Οινοποιεία, Σχολεία, Επιχειρήσεις, Μουσεία, Γηροκομείο, Μεταφορικές Εταιρείες, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, Αθλητικές Ομάδες, Φυσικοθεραπευτήρια κλπ ) στα πλαίσια των εργαστηριακών ή μικτών μαθημάτων τους.
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2023:
Την περίοδο του Πάσχα 2023 οργανώθηκαν με πρωτοβουλία της Διευθύντριας του ΙΕΚ και υλοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Αναφέρουμε κάποιες από αυτές:
· ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΊΟΥ κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟ:
Επίσκεψη της Διευθύντριας του ΙΕΚ με αντιπροσωπεία Εκπαιδευτών και Σπουδαστών στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.
· ΠΡΟΣΦΟΡΑ 155 ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ:
Στις 7/4/2023 το Τμήμα «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας CHEF» Δ΄ εξαμήνου του ΙΕΚ μαγείρεψε 155 Γεύματα Αγάπης και Αλληλεγγύης, τα οποία διανεμήθηκαν μέσω του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Λήμνου σε άπορες οικογένειες και ευπαθείς ομάδες της Λήμνου. Το οικονομικό κόστος της δράσης καλύφθηκε από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λήμνου.
· ΔΡΑΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥ Δ.ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ:
Στις 6/4/2023 οι καταρτιζόμενοι του Τμήματος «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας CHEF» Δ΄ εξαμήνου του ΙΕΚ έφτιαξαν πασχαλινά κουλούρια, τα οποία τα προσφέραμε στους ηλικιωμένους του ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ «Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ».
· ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Δ.ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΛΗΜΝΟΥ:
Ο εκπαιδευτής και εθελοντές σπουδαστές του Τμήματος Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης Αρχιμάγειρας Σεφ του Δ εξαμήνου παρασκεύασαν λουκουμάδες και έψησαν σουβλάκια για τον κόσμο.
· ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΕΚ στην ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος Ν. Λήμνου.
· ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Β΄εξαμήνου του ΙΕΚ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ.
· ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2023 ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Δ.ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ
Για πρώτη φορά στο ΙΕΚ Λήμνου, πραγματοποιήθηκε στις 5/4/2023.
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΙΕΚ – ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε. – ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ:
Όλες οι δράσεις του ΙΕΚ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και τα Δελτία Τύπου δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα του ΙΕΚ, στη σελίδα του στο facebook και προβλήθηκαν με πολλά θετικά σχόλια από όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε. αλλά και από Μ.Μ.Ε. εκτός Λήμνου (Εφημερίδες, Ραδιοφωνικοί Σταθμοί, Ενημερωτικά sites).
Την Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου 2023, το Δημόσιο ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ ήταν θέμα στην γνωστή, μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα της Μακεδονίας “ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ” !!
Μια ολόκληρη σελίδα της εφημερίδας αφιερώθηκε στο ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ, στις σπουδαίες κοινωνικές δράσεις του, στην μεγάλη προσφορά του και στο ουσιαστικό έργο που επιτελεί!!
Αξίζει να τονιστεί ότι είναι η δεύτερη φορά που η Εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ αφιερώνει ολοσέλιδο άρθρο για το ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ. Η πρώτη δημοσίευση έγινε πέρυσι το Πάσχα.
Πολλές φορές η Διευθύντρια του ΙΕΚ προσκλήθηκε και έδωσε ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ σε Ραδιοφωνικούς Σταθμούς της Λήμνου, της Καβάλας και της ΕΡΤ.
Απόσπασμα της συνέντευξης της Διευθύντριας του ΙΕΚ στην ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ:
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ!!!
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ:
 Επιτυγχάνεται με τον καλύτερο τρόπο η εξωστρέφεια του ΙΕΚ και η σύνδεσή του με την Αγορά εργασίας και την τοπική κοινωνία, που είναι βασικός και ουσιαστικός στόχος μας.
 Προάγονται οι σκοποί της επαγγελματικής κατάρτισης του ΙΕΚ.
 Εμπλουτίζονται οι γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες των σπουδαστών μας.
 Προσφέρεται άρτια, ποιοτική επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.
 Καλλιεργείται πνεύμα συνεργασίας, ομαδικότητας, εθελοντισμού, αγάπης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.
 Όλες αυτές οι καινοτόμες δράσεις και δραστηριότητες του Δ.ΙΕΚ Λήμνου έχουν θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία του ακριτικού νησιού της Λήμνου, καθώς και στα Μ.Μ.Ε. και συμβάλλουν στην αναβάθμιση, την ανάδειξη και στην ενίσχυση του κύρους του ΙΕΚ.

Με εκτίμηση,

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ Ι.Ε.Κ.

ΛΥΓΔΑ ΙΟΥΛΙΑ

ΠΗΓΗ:

https://www.limnosfm100.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ