Δευτέρα 05.12.2022

Πολιτική ΕΚΤΡΟΠΗ η ψηφοθηρία στους κόλπους του ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Η ακαδημαϊκή κοινότητα μονοπωλεί για μεγάλο χρονικό διάστημα τον δημόσιο διάλογο αναφορικά με την αναγκαιότητα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας .

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες ειδεχθών παραβάσεων στα ελληνικά πανεπιστήμια με Πρυτάνεις να περιφέρονται με ταμπέλες ως “ επαναστατικά ” λάφυρα , δημόσιοι χώροι που κρατούνταν πάνω από τρεις δεκαετίες υπό κατάληψη και περιστατικά βίας να αποτελούν καθημερινότητα . Αποκορύφωμα της τραγικότητας η πρόσφατη επέμβαση – επιχείρηση της ελληνικής αστυνομίας στις φοιτητικές εστίες Ζωγραφου .

Η ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση πλήττεται από ανασφαλείς χώρους εκπαίδευσης με κοινοβουλευτικές δυνάμεις να στέκονται με θράσος απέναντι στην λύση και με συνέπεια δίπλα στο πρόβλημα .

Ο ΣΥΡΙΖΑ , το ΚΚΕ και το Μερα25 απο την πρώτη στιγμή εναντιώθηκαν με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου συνεπαρμένοι από τις ιδεοληψίες τους και φοβούμενοι μήπως δυσαρεστήσουν το ακραίο ακροατήριο που συνδιεκδικούν .

Η στάση τους όμως στα γεγονότα του Ζωγραφου τους ξεγύμνωσε συγκαλύπτοντας απροκάλυπτα σεσημασμένους κακοποιούς που εκμεταλλεύονταν ως ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες ελέω νομικού πλαισίου .
Με την επικαιρότητα να τους διαψεύδει καθημερινά είναι πολιτικά εγκλωβισμένοι στο αναχρονιστικό τους αφήγημα ερχόμενοι αντιμέτωποι με την συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας που επιζητά σύγχρονα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια με αποτέλεσμα να αναζητούν συμμάχους στην παραβατικότητα .

Η κοινή τους πολιτική διαχείρηση της κατάστασης δεν είναι μονάχα ανεύθυνη και προκλητική αλλά και εθνικά επικίνδυνη για την Δημοκρατία .

Ελεύθερα Πανεπιστήμια χωρίς ασφάλεια για ΟΛΟΥΣ δεν υφίσταται

Γιαννης Παπαδημητρίου

Γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ