Παρασκευή 27.01.2023

Πώς ένα πρώην υπερωκεάνιο μετατρέπεται σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Ντουμπάι

Ένα από τα πιο πολυτελή κρουαζιερόπλοια σταμάτησε τις διαδρομές και έριξε άγκυρα στο Ντουμπάι, λειτουργώντας πλέον ως ξενοδοχείο.

To Queen Elizabeth II ήταν ένα από τα τελευταία υπερωκεάνια μεγάλων ταξιδιών και ανάλογου βεληνεκούς με το RMS Titanic, RMS Queen Mary και το RMS Queen Mary 2 και ήταν ένα από τα τελευταία εν λειτουργία (το τελευταίο είναι πλέον το RMS Queen Mary 2).

Αρχικά δημιουργήθηκε για την Cunard Line και λειτούργησε ως υπερωκεάνιο και κρουαζιερόπλοιο διασχίζοντας τον Ατλαντικό από το 1969 έως το 2008, ενώ σχεδιάστηκε για να πραγματοποιεί το δρομολόγιο του Τιτανικού, από το Southampton της Αγγλίας στη Νέα Υόρκη.

Τα αρχικά πλάνα για τη μετατροπή της δεν πραγματοποιήθηκαν το 2008 λόγω της οικονομικής κρίσης. Για χρόνια ήταν παρατημένη και τελικά το 2017 δέχτηκε το φιλί της ζωής και μετατράπηκε σε ξενοδοχείο που… επιπλέει στο Ντουμπάι, ανοίγοντας για πρώτη φορά το 2018.

Σήμερα, μπορεί κάποιος είτε να μείνει, είτε να δειπνήσει ή να ξεναγηθεί στο Queen Elizabeth II και να δει από κοντά τα 215 δωμάτια και σουίτες, όπως και τα εστιατόρια και τα μπαρ. Να σημειώσουμε ότι η διαμονή στη βασιλική σουίτα φτάνει τα 1800 δολάρια τη βραδιά.

 

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.clickatlife.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ