Τρίτη 16.04.2024

Πώς το κύκλωμα εξωθούσε τις ανήλικες στην πορνεία: Η 25χρονη αρχηγός, ο ταξιτζής και οι πληρωμές με κοκαΐνη

Στα χέρια των Αρχών βρίσκονται μέλη κυκλώματος που εξωθούσαν στην πορνεία επτά ανήλικα κορίτσια, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τέσσερα άτομα, σε πλατεία Αττικής, Ομόνοια, Βύρωνα και Αιγάλεω, με τις κατηγορίες εμπορίας ανθρώπων (με τις μορφές της στρατολόγησης, της μεταφοράς και της παράδοσης ανηλίκων) κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση. Πρόκειται για μία 25χρονη, έναν 25χρονο, έναν 54χρονο και μία 21χρονη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μια 25χρονη κοπέλα, με το όνομα «Μαρία», φέρεται πως λειτουργούσε ως αρχηγός του κυκλώματος, ενώ κατηγορείται και για διακίνηση (αγορά, κατοχή και πώληση) ναρκωτικών ουσιών.

Εκτός από τα μέλη του κυκλώματος, στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από τις Αρχές περιλαμβάνονται ακόμη έξι άτομα.

Ο ρόλος της 25χρονης Μαρίας στο κύκλωμα μαστροπείας

Από το καλοκαίρι του 2023, η 25χρονη Μαρία, έχοντας αναπτύξει επαφή-φιλική σχέση με τουλάχιστον επτά ανήλικες, τις διευκόλυνε στην εύρεση «πελατών» για πληρωμένες ερωτικές συναντήσεις. Τις εξωθούσε, δηλαδή, στην πορνεία, λαμβάνοντας μέρος των χρημάτων που αποκόμιζε κάθε ανήλικη από τη δραστηριότητα αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 25χρονη συνήθως λάμβανε από 50 έως 100 ευρώ, ανάλογα με τα χρήματα που εισέπρατταν οι ανήλικες (200-400 ευρώ). Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που η ίδια εκτελούσε χρέη συνοδού των ανήλικων κοριτσιών στα ερωτικά ραντεβού σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας και στη Γλυφάδα.

Πλήρωναν τις ανήλικες με κοκαΐνη…

Όπως φαίνεται να προκύπτει από την έρευνα των Αρχών, κάποιοι από τους πελάτες του κυκλώματος, αφού συνευρίσκονταν με τις ανήλικες, στη συνέχεια, σε συνεννόηση πάντα με την 25χρονη, δεν έδιναν χρήματα αλλά παρείχαν ως αμοιβή ναρκωτικά και, συγκεκριμένα, κοκαΐνη.

Ο ρόλος του ταξιτζή και του δεύτερου οδηγού

Όσον αφορά τους υπόλοιπους συλληφθέντες του κυκλώματος, οι δύο από αυτούς κατηγορούνται ότι μετέφεραν τις ανήλικες από και προς τα ξενοδοχεία για τις ερωτικές συναντήσεις, χρησιμοποιώντας τα αυτοκίνητά τους. Μάλιστα, ο ένας είναι οδηγός ταξί, με το οποίο και φέρεται να μετέφερε τις ανήλικες. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο τελευταίος διατηρούσε σχέση με την 25χρονη Μαρία.

Το τέταρτο πρόσωπο που συνελήφθη είναι μια 21χρονη, η οποία κατηγορείται ότι σε μη επακριβώς προσδιορισμένο χρόνο, αλλά κατά το ίδιο χρονικό διάστημα δράσης και των λοιπών συλληφθέντων, προήγε στην πορνεία μία εκ των ανηλίκων, λαμβάνοντας μέρος των χρημάτων που αποκόμιζε.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το κύκλωμα μαστροπείας

«Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης εξώθησης στην πορνεία ανήλικων κοριτσιών σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σχεδιάστηκε και συντονίστηκε με άρτιο και μεθοδικό τρόπο ευρεία αστυνομική επιχείρηση κατά το διήμερο 17 έως 18 Μαρτίου 2024 σε Βύρωνα, Αιγάλεω και πλατείες Αττικής και Ομονοίας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δυνάμει ενταλμάτων τέσσερις ημεδαποί (25χρονη, 25χρονος, 54χρονος και 21χρονη) για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

Η 25χρονη συνελήφθη, επιπροσθέτως, και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών βάσει του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος της. Ειδικότερα, η 25χρονη από το καλοκαίρι του 2023 στρατολόγησε επτά ανήλικα κορίτσια που είχαν συμπληρώσει τα 14 έτη, αφού προηγουμένως είχε αναπτύξει φιλική σχέση μαζί τους, διευκολύνοντας την πραγματοποίηση συναντήσεων με πελάτες, με σκοπό τη γενετήσια εκμετάλλευσή τους σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής στο κέντρο της Αθήνας.

Από τις συναντήσεις η 25χρονη λάμβανε μέρος των χρημάτων και πολλές φορές τις συνόδευε η ίδια στα σημεία συνάντησης. Ακόμη, σε κάποιες περιπτώσεις, αντί χρημάτων, προμήθευε τα θύματα με ναρκωτικές ουσίες.

Ο 25χρονος και ο 54χρονος υποστήριζαν τη μεταφορά και παράδοση των κοριτσιών στα ξενοδοχεία με τη χρήση των οχημάτων τους. Η 21χρονη προήγαγε στη γενετήσια εκμετάλλευση ένα εκ των ανήλικων κοριτσιών, έχοντας λάβει μέρος των χρημάτων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια και μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική και μετέπειτα στην ανακριτική αρχή».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ