Πέμπτη 28.09.2023

Πρεμιέρα τον Οκτώβριο στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΛ

Δημοσιεύθηκαν χθες από την ΕΠΣΛ οι προκηρύξεις του κυπέλλου και των πρωταθλημάτων της νέας αγωνιστικής περιόδου οι οποίες περιέχουν κάποιες τροποποιήσεις από τα προηγούμενα έτη.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12/9, ωστόσο η τοποθεσία δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή και θα αποφασιστεί από το ΔΣ. Η καταληκτική ημερομηνία για τις δηλώσεις συμμετοχής είναι Πέμπτη 8/9. Η πρεμιέρα στην Α ΕΠΣΛ θα γίνει το Σάββατο 1 Οκτωβρίου και την επομένη 2/10 θα ξεκινήσει η Β ΕΠΣΛ, ενώ η ποδοσφαιρική χρονιά θα κάνει ποδαρικό με την πρώτη φάση των αγώνων κυπέλλου το Σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου.

Στο κύπελλο και φέτος υποχρεωτικά συμμετέχουν οι ομάδες της Γ Εθνικής και οι ομάδες της Α ΕΠΣΛ, ενώ σε περίπτωση που δεν δηλώσουν συμμετοχή θα χάσουν με 3-0 α.α τον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος. Προαιρετική είναι η συμμετοχή των ομάδων της Β ΕΠΣΛ. Όλοι οι αγώνες σε όλες τις φάσεις θα είναι νοκ αουτ και στην Α και Β φάση θα πραγματοποιηθούν μετά από κλήρωση, ενώ ο τελικός φέτος θα διεξαχθεί στη Λέσβο.

Στην Α κατηγορία προτρέπεται η συμμετοχή παικτών γεννηθέντες από το 2006 και νεότεροι, ενώ στις δύο επόμενες αγωνιστικές περιόδους η συμμετοχή παίκτη κάτω των 17 ετών θα είναι υποχρεωτική. Στην Β ΕΠΣΛ μάλιστα η συμμετοχή παίκτη ηλικίας 2006 και νεότερος είναι υποχρεωτική. Στην Β κατηγορία έχουν δικαίωμα συμμετοχής επιπλέον και όσες ομάδες συμμετείχαν μόνο στα πρωταθλήματα υποδομής και όχι στα ανδρικά με παίκτες κάτω των 18 ετών και από 14 ετών και πάνω.

Επιπλέον, οι προπονητές στην Α ΕΠΣΛ πρέπει να είναι κάτοχοι τουλάχιστον UEFA B, ενώ στην Β UEFA C.

 Προβιβασμός-Υποβιβασμός

Το πρωτάθλημα της Α ΕΠΣΛ θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο και μετά την ολοκλήρωση των αγώνων εφόσον η βαθμολογική διαφορά του 1ου με τον 2ο είναι από 4 βαθμούς και κάτω (3+1), για την ανάδειξη του πρωταθλητή, οι πρώτες 4 ομάδες θα αγωνιστούν σε ένα μίνι πρωτάθλημα με διπλούς αγώνες με την βαθμολογία δια δύο από την πρώτη φάση του πρωταθλήματος. Η πρωταθλήτρια ομάδα θα αγωνιστεί σε διπλούς αγώνες με τον πρωταθλητή Λήμνου ο οποίος θα προκύψει μετά από πρωτάθλημα 3 γύρων. Ο πρωταθλητής Λέσβου θα αγωνιστεί σε αγώνες μπαράζ πρωταθλητριών των ΕΠΣ για την άνοδο στη Γ Εθνική.  Οι δύο τελευταίες ομάδες της κατηγορίας εφόσον ο αριθμός είναι 14, υποβιβάζονται στην Β ΕΠΣΛ.

Στην Β ΕΠΣΛ θα γίνουν 2 όμιλοι με γεωγραφικά κριτήρια σε αγώνες τριών γύρων σε κάθε όμιλο.Ο πρώτος από κάθε όμιλος μετά το πέρας των τριών γύρων προβιβάζεται στην Α ΕΠΣΛ. Για τους αγώνες του τρίτου γύρου, θα διενεργηθεί κλήρωση για τον ορισμό της γηπεδούχου ομάδας.

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.sportlesvos.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ