Δευτέρα 05.12.2022

Προειδοποίηση Λινού: Η μάσκα πρέπει να επανέλθει άμεσα σε αεροπλάνα και πλοία

Στην επιτακτική ανάγκη να επανέλθει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε πλοία και τρένα αναφέρθηκε μιλώντας στο MEGA η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, καθώς τα κρούσματα κοροναϊού έχουν εκτιναχθεί ξανά.

«Το αν χάσαμε πάλι το παιχνίδι θα εξαρτηθεί από εμάς. Έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, και αύξηση των συνωστισμών σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Οι σκληροί δείκτες δεν είναι αυτή τη στιγμή σε ψηλά επίπεδα. Εκείνο που μας ανησυχεί ιδιαίτερα είναι ότι με τη μεγάλη διασπορά και τα πολλά κρούσματα κάποιοι άνθρωποι είναι πιθανό να οδηγηθούν στη διασωλήνωση, στις εντατικές, και να χάσουν τη ζωή τους. Βλέπω μεγάλο συνωστισμό στην καθημερινή μας ζωή και ανησυχώ. Είναι μεγάλο λάθος το να μη φοράμε μάσκες, ιδίως στα μέσα μεταφοράς, σε αεροπλάνα, τρένα κλπ», σημείωσε η κ. Λινού.

«Η Όμικρον 4 και η Όμικρον 5 δε συναντάει ανοσία για τους ανθρώπους που έχουν νοσήσει με την Όμικρον 1 ή την Όμικρον 2. Αν έχουμε πολύ μεγάλο κύμα ανθρώπων που νοσούν χωρίς να το ξέρουν, ή το ξέρουν και δεν απομονώνονται, και έχουμε ένα κύμα μετακινήσεων με ΜΜΜ, αυτό θα μας θέσει σε υψηλό κίνδυνο», συνέχισε.

«Πρέπει να επανέλθει η μάσκα άμεσα, και εννοώ σήμερα, στα αεροπλάνα και στα πλοία», τόνισε κλείνοντας η κ. Λινού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ