Τετάρτη 29.11.2023

Προκόπης Σαρρής , Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με επικεφαλής τον Αλκιβιάδη Στεφανή ” Αν «παντρέψουμε» τη δουλειά, με το όραμα για το μέλλον και το χαμόγελο, είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό μέλλον.”

 

Σήμερα τελευταία ημέρα παρουσίασης των υποψηφιών μας και εμείς αναδημοσιεύουμε τις συνεντεύξεις που έδωσαν οι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι!

Καλή τους επιτυχία!

 

Έχουμε την τιμή σήμερα να φιλοξενούμε τον Υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο με επικεφαλής τον Αλκιβιάδη Στεφανή, Προκόπη Σαρρή.

Ο Προκόπης διακρίνεται για τη μαχητικότητά του, ενώ είναι γνωστό ότι από μικρή ηλικία ασχολείται με τα κοινά στις τάξεις της ΟΝΝΕΔ.

Σήμερα είναι μέλος της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ και μας παρουσιάζει την υποψηφιότητά του!

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία!

 

 

Κύριε Σαρρή

Συμμετέχετε στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές με τον κύριο Στεφανή. Ποιοι ήταν οι βασικοί λόγοι για αυτή την απόφαση ;

Ασχολούμαι από μικρή ηλικία με τη Νέα Δημοκρατία , ξεκινώντας στο μαθητικό κομμάτι της ΟΝΝΕΔ, τη ΜΑΚΙ. Συνέχισα στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης και στην ΟΝΝΕΔ Λέσβου. Πάντα τιμούσα την πρόταση τους εκάστοτε Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Δεν θα μπορούσα να πω όχι σε μία αντίστοιχη πρόταση, η οποία είναι κομβική για τα επόμενα χρόνια για τα νησιά μας.

Εκτός της τιμητικής πρότασης που έγινε στον Αλκιβιάδη Στεφανή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έπαιξε σπουδαίο ρόλο η προσωπικότητα του κύριου Στεφανή γνωρίζοντας τον από την στρατιωτική μου θητεία που παρά την “πρώτη φορά αριστερά” κράτησε το στράτευμα ακμαιότατο και οργανωμένο.

 

 

Ποιος ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης σε δεύτερο βαθμό κατά τη δική σας κρίση;

Η Περιφέρεια είναι πυλώνας ανάπτυξης και ευημερίας των νησιών μας. Μέσα απο την περιφέρεια μπορεί να βάλει τις δομές για τα επόμενα 20 χρόνια. Με σωστές προτάσεις, που έχουν τεκμηριωμένα επιχειρήματα, μπορούμε να δώσουμε μία διαφορετική πνοή για τα νησιά μας, ώστε να μεγαλώσουνε τα παιδιά μας στα μέρη που μεγαλώσαμε και εμείς, όμως με πολύ καλύτερες συνθήκες, υποδομές  και ρυθμούς ανάπτυξης.

 

 

Πείτε μας για ποιο λόγο οι πολίτες να ψηφίσουν τον Αλκιβιάδη Στεφανή;

 

Είναι ο μόνος που μπορεί να διαπραγματευτεί και να δρομολογήσει λύσεις και εξελίξεις με διεθνείς ηγέτες και με την υπερεθνική γραφειοκρατία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μοιράζει το οικονομικό παιχνίδι (επενδύσεις, επιδοτήσεις) και συνομιλεί με τους Περιφερειάρχες της Ευρώπης παρουσιάζοντας ένα συνεκτικό και εφικτό πρόγραμμα ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της Λέσβου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Παράλληλα η στενή πολιτική του σχέση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί εγγύηση ότι τα θέματα της Λέσβου και των άλλων νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου θα αποτελέσουν πρώτη κυβερνητική προτεραιότητα.

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής όμως είναι και ένας απλός άνθρωπος που μπορεί να αφουγκραστεί τις ανησυχίες και τις αγωνίες όλων των συμπολιτών μας ανεξαρτήτως οικονομικής, επαγγελματικής και κοινωνικής κατάστασης και να δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.

 

 

Προκόπης Σαρρής:  Για ποιο λόγο να σας ψηφίσει ένας πολίτης της Περιφερειακής ενότητας Λέσβου;

Είμαι ο νεότερος υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του κυρίου Στεφανή. Προφανώς και θέλω να με ψηφίσουν νέοι της ηλικίας μου, οι οποίοι κάνουν όνειρα για το μέλλον, προβληματίζονται για ένα καλύτερο αύριο και θέλουν καλύτερες συνθήκες ζωής και υποδομών.

Είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος ασχολούμαι με την εστίαση, τη διαιτησία και την πολιτική. Και τα τρία απαιτούν πειθαρχία για να μπορείς να προχωρήσεις  για να φέρεις αποτέλεσμα. Θέλω να μπορέσω να δημιουργήσουμε ένα ποιοτικό μέλλον για τις επόμενες γενιές, ώστε να μείνουν οι νέοι στα νησιά μας , αλλά και να αποτελέσουμε και πόλο έλξης τουριστικό , που θα δώσει ένα άλλο πλαίσιο στα νησιά μας.

Έχουμε τα πιο ωραία μέρη , ενώ συγχρόνως έχουμε καθήκον να μείνουμε εδώ, σε ένα συμβολικό μέρος, ως άλλοι ακρίτες και να δημιουργήσουμε τις οικογένειές μας.

Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι αρκετή δουλειά: ότι έχω μάθει στη ζωή μου.

Αν «παντρέψουμε» τη δουλειά, με το όραμα για το μέλλον και το χαμόγελο, είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό μέλλον.

Θα χαρώ να αποτελέσω τον έναν από τους τέσσερεις ανθρώπους που θα επιλέξετε εσείς για το επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο .

 

Ασχολείστε χρόνια με τα κοινά, είτε στο Πανεπιστήμιο με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης, είτε στην ΟΝΝΕΔ Λέσβου , ως Τομεάρχης της ΟΝΝΕΔ στο Βόρειο Αιγαίο και ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. Πείτε μας λίγα λόγια για την πορεία σας όλα αυτά τα χρόνια. Μετανιώσατε κάποια στιγμή;

Δε μετάνιωσα ποτέ μπορώ να σας πω. Ξέρετε η πολιτική είναι νοοτροπία ζωής . Έχει και τα καλά της και τα αρνητικά της. Και πιστέψτε με τα αρνητικά σου δίνουν μαθήματα ζωής, οπότε γενικά η πολιτική με «γεμίζει» εσωτερικά ως άνθρωπο. Η προσφορά στο συνάνθρωπο, οι προτάσεις για να βρίσκονται λύσεις στα προβλήματα σε συνδυασμό με την επιθυμία μου για ένα ελπιδοφόρο μέλλον είναι χαρακτηριστικά που με οδηγούν να συνεχίζω να ασχολούμαι με την πολιτική.

Πείτε μας λίγα πράγματα για εσάς: Τί κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας , ποια τα χόμπι σας και τι στοχεύετε στο μέλλον;

 

Αρχικά ασχολούμαι με τη διαιτησία , αλλά και με την ομάδα του χωριού μου, τον Αίγειρο Μυστεγνών.

Παράλληλα, μου αρέσει στο λίγο χρόνο που έχω να παίζω ποδόσφαιρο με φίλους ή γενικά να κάνουμε εκδρομές στο νησί και να το γνωρίζουμε καλύτερα.

 

Έχουμε ένα πανέμορφο νησί με πάρα πολλές ομορφιές..

Αξίζει να τις γνωρίζουμε όλες!

Μου αρέσουν τα ταξίδια και να γνωρίζω νέα μέρη και να αντλώ από αυτά πληροφορίες και ιδέες.

Στο μέλλον στοχεύω να αναπτύξω τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες στο κλάδο του τουρισμού.

 

 

Μπορεί να μαθαίνετε για τα νέα του Προκόπη και στα social media

 

 https://www.facebook.com/prokopis.sarris 

 https://www.instagram.com/prokopis_sarris/ 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ