Κυριακή 28.11.2021

Προτάσεις από την ένωση συλλόγων γονέων & κηδεμόνων του Δήμου Μυτιλήνης προς το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων , σχετικά με την έξαρση των κρουσμάτων Covid στα σχολεία

Με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων Covid στα σχολεία αποστείλαμε στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων την  κάτωθι επιστολή με προτάσεις μας :                               

Θέμα : Έξαρση κρουσμάτων Covid σε μαθητές του Δήμου Μυτιλήνης  

 

Με βάση τα στοιχεία που δίνονται στα Μ.Μ.Ε.  από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας του Δήμου Λέσβου σχετικά με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοιού  σε μαθητές του Δήμου Μυτιλήνης , διαπιστώνεται έξαρση και μεγάλη διασπορά στους μαθητές του Δήμου μας  .

Σε επικοινωνία που είχαμε με Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων, στα σχολεία των οποίων εμφανίζονται αρκετά κρούσματα μας μετέφεραν τις ανησυχίες τους καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν κατά την διάρκεια της εφαρμογής των πρωτοκόλλων του Ε.Ο.Δ.Υ.  που ισχύουν στα σχολεία .

Με βάσει τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. όταν εμφανίζεται επιβεβαιωμένο κρούσμα στο τμήμα δικαιούνται δωρεάν Rapid Test μόνο οι στενές επαφές  (δηλ. στα κοντινά θρανία ). Όμως η εύλογη ανησυχία που προκύπτει τόσο στους μαθητές του τμήματος όσο και στους γονείς , τους οδηγούν να κάνουν rapid test για το οποίο θα πρέπει να επιβαρυνθούν οικονομικά οι γονείς  . Επιπλέον οι στενές επαφές αναγκάζονται να πηγαίνουν στα Σταθερά Σημεία Επιβεβαιωτικού Ελέγχου του ΕΟΔΥ που σε πολλές περιπτώσεις απέχουν αρκετά χιλιόμετρα από το σχολείο .

Επειδή η ραγδαία έξαρση των κρουσμάτων covid στα σχολεία μας έχει πάρει  ανησυχητικές διαστάσεις προτείνουμε  να  γίνουν κάποιες  τροποποιήσεις στις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. για τα σχολεία όπως  :       

1 )      Στις περιπτώσεις επιβεβαιωμένου κρούσματος σε σχολική μονάδα  εκτός από τις χαρακτηρισμένες στενές επαφές με βάση τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.   να δίνεται η δυνατότητα (με την συναίνεση των γονέων ) για δωρεάν Rapid Test σε όλους τους μαθητές του τμήματος  .

2)       Να υπάρχει ξεχωριστό κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. για να διενεργεί τα TEST  (με την συναίνεση των γονέων ) στα σχολεία που υπάρχουν επιβεβαιωμένα  κρούσματα  και

3)       Να εφαρμοσθούν και στα σχολεία τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τους κλειστούς χώρους  που ισχύουν για όλες τις δραστηριότητες (αθλητικές ,εμπορικές , κοινωνικές ,πολιτιστικές κ.α. ) και αφορούν τα m2 ανά άτομο .

 

 

 

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας που θα προσφέρουν επιπλέον ασφάλεια για τους μαθητές , το εκπαιδευτικό προσωπικό  και θα διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

 

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος

 

 

Καρέκος Παναγιώτης

 

 

 

Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

Καρίπης Παναγιώτης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ