Σάββατο 04.02.2023

Rafale ή φάρμακα;

Η βιομηχανία της προπαγάνδας, είναι ακατάβλητη και ταχύτατη. Το συντονιστικό της κέντρο –  και υποψιαζόμαστε από τη θεματολογία της, ποιους σκοπούς υπηρετεί – αρπάζει ένα υπαρκτό πρόβλημα, το διαστρέφει, το περιστρέφει και το επιστρέφει, με ένα εύληπτο για τις μάζες, σλόγκαν.

Rafale ή φάρμακα; διερωτάται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πονηρός ανθρωπότυπος, ιμάντας της προπαγάνδας.

Αγοράζετε αεροπλάνα, την ίδια στιγμή που οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη φάρμακα, τα στερούνται.

Το σλόγκαν μπορεί να ακούγεται παιδαριώδες, αλλά δεν είναι βλακώδες. Είναι πονηρά στοχευμένο, στο κοινό που μπορεί χωρίς σκέψη να το αναμηρυκάσει και αυτό το κοινό δυστυχώς, δεν είναι αμελητέο.

Οι ελλείψεις στα φάρμακα μπορεί να είναι ένα οξύ παγκόσμιο πρόβλημα και να έχει αιτίες την πανδημία, τη μείωση της παραγωγής σε μεγάλες χώρες, την έλλειψη πρώτων υλών, κ.α. Στην Ελλάδα όμως βαφτίζεται πάλι ως πρόβλημα και επιλογή Μητσοτάκη και Πλεύρη.

Στις ΗΠΑ επιστρατεύουν ρομπότ για την παρασκευή φαρμάκων επί 24/7 για να καλυφθούν οι ελλείψεις, στην Κίνα τα εκατομμύρια των Κινέζων στοκάρουν φάρμακα και δεν έχει μείνει ούτε ασπιρίνη, στη Γαλλία δεν υπάρχει αντιβιοτικό για δείγμα, στην Ισπανία ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων δεν έχει πρόσβαση σε φάρμακα για τις καρδιοαγγειακές παθήσεις.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Προστασίας των Καταναλωτών σε έρευνά του διαπιστώνει ότι σε χώρες όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Νορβηγία, ένας στους τρεις ασθενείς εμφανίζει επιπλοκές στην υγεία του επειδή δεν μπορεί να προμηθευτεί το φάρμακό του.

Δεν αγόρασαν κι αυτές οι χώρες Rafale ούτε έχουν γείτονα την Τουρκία για να ξοδεύουν ένα σκασμό δισεκατομμύρια για την άμυνά τους.

Δεν έχουν όμως ούτε ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ διεκδικεί την επιστροφή στην κυβέρνηση – και αν σπάσει ο διάβολος το πόδι του θα βρει το πρόβλημα μπροστά του –  καταγγέλλει τεχνητή έλλειψη φαρμάκων και απαιτεί από την κυβέρνηση χρονοδιάγραμμα αντιμετώπισής της!

Να χτυπήσει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης το μαγικό ραβδί και να γεμίσει τα ράφια από τα φάρμακα που ψάχνει όλη η υφήλιος.

Μαζί με το μαγικό ραβδί να χτυπήσει κάτω σαν χταπόδια τις πολυεθνικές των φαρμάκων, να επιβάλλει πρόστιμα και να τις στείλει στον εισαγγελέα. Έτσι θα λειτουργούσαν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Παύλος Πολάκης για να επιλύσουν ένα παγκόσμιο πρόβλημα προβλέπεται να διαρκέσει όλο το 2023.

Υπάρχει πάντα και ο τρόπος του Πάνου Καμμένου που έσπευσε να παράσχει την πολύτιμή του τεχνογνωσία. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο στρατός δηλαδή, να διαθέσει τα αποθέματα και τις τεράστιες δυνατότητες παραγωγής που έχει για να καλυφθούν οι ελλείψεις και οι ανάγκες της χώρας!

Σε κάθε μεγάλο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και ο κόσμος αναρωτιέται αν και πόσο θα τα καταφέρει να τα επιλύσει προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, υπάρχει ο κρυφός της άσσος: οι προσφερόμενες εναλλακτικές και εφεδρείες του Rafale ή φάρμακα.

Και όλα τα σλόγκαν γίνονται ένα: Μητσοτάκης ή Τσίπρας;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ