Δευτέρα 20.03.2023

Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι γιατροί δεν περίμεναν ανακοπή καρδιάς της Τζωρτζίνας

Η κ. Τριάντου, διευθύντρια του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου, ήταν η γιατρός που είχε αναλάβει τη νοσηλεία της πρωτότοκης κόρης της κατηγορουμένης, Τζωρτζίνας, το πρώτο 24ωρο που αυτή παρέμεινε στο νοσοκομείο, στις 8 και 9 Απριλίου 2021.

 

Η γιατρός ανέφερε ότι «μόνο στο μόνιτορ κάποια στιγμή κατέγραψε 132 σφύξεις», όμως το καρδιογράφημα που ακολούθησε ήταν φυσιολογικό.  Ερωτηθείσα από τον Δημ. Καράμπελα, συνήγορο του εν διαστάσει συζύγου της κατηγορουμένης, η κ. Τριάντου ανέφερε πως τίποτα δεν προμήνυε ανακοπή καρδιάς.

«Εκανε όλες τις εξετάσεις και δεν φαινόταν τίποτα. Πώς να πεθάνει έτσι το παιδί; Πρέπει να υπάρχει μια αιτία. Δεν πεθαίνει έτσι ο άνθρωπος. Οταν μου είπαν ότι έπαθε ανακοπή, κοιτούσαμε οι γιατροί ο ένας τον άλλον και ψάχναμε το γιατί».

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναλυτικά ο διάλογος

Από την πλευρά του, ο συνήγορος της κατηγορουμένης Αλ. Κούγιας ανέφερε ότι το παιδί εμφάνιζε επεισόδια όσο παρέμεινε στο νοσοκομείο.

Συνήγορος: Πριν είπατε ότι όταν διαπίστωσαν ότι το παιδί είχε 132 σφύξεις του κάνανε καρδιογράφημα. Γιατί είπατε ψέματα; Γιατί ψευδορκήσατε;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ