Δευτέρα 26.02.2024

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στο δικαστήριο η παιδίατρος της Τζωρτζίνας – «Δεν με έπεισε ότι είναι σπασμοί, σκέφτηκα δηλητηρίαση από χάπια»

Η μάρτυρας εξέτασε τη μικρή Τζωρτζίνα στις 8 Απριλίου, όταν έφτασε με τη μητέρα της στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο

Με την κατάθεση της παιδιάτρου στο Καραμανδάνειο Μένιας Γράψα συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η μάρτυρας εξέτασε τη μικρή Τζωρτζίνα στις 8 Απριλίου, όταν έφτασε με τη μητέρα της στο Καραμανδάνειο. «Είδα το παιδί στα εξωτερικά ιατρεία και αποφάσισα να γίνει εισαγωγή. Στις 8 Απριλίου 2021. Όταν έβλεπα το παιδί δεν ήξερα το ιστορικό της οικογένειας», ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας στην έναρξη της κατάθεσής της στη δίκη.

Ειδικότερα η μάρτυρας είπε πως εξέτασε την Τζωρτζίνα γύρω στις εννιάμισι με δέκα παράκαι πως η μητέρα της ανέφερε ότι έκανε σπασμούς. «Πολλοί γονείς έρχονται έχοντας διάγνωση από μόνοι τους. Μου ανέφερε τίναγμα κεφαλής και ματιών και μετά άρχισε να κάνει σπασμούς. Τις προσδιόρισε ως κινήσεις άκρων. Μου είπε πως τα ματάκια του ήταν ανοιχτά και ότι της είπε “μαμά, τρέμω, δεν μπορώ να σταματήσω”.Μου είπε ότι (το παιδί) παρακολουθούσε τις κινήσεις των ματιών της μαμάς. Πυρετό δεν είχε και σκέφτηκα κάποια δηλητηρίαση από φάρμακο. Δεν με έπεισε ότι είναι σπασμοί. Σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι κάποια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ