Σάββατο 04.02.2023

Σε αυτή την εταιρεία είναι δυσκολότερο να μπεις απ’ ό,τι στο Harvard

Το 2018, χιλιάδες άτομα απέστειλαν βιογραφικό στη Blinkist – 1.600 εξ αυτών πέρασαν στο σκέλος της συνέντευξης – 73 εξ αυτών προσελήφθησαν -Το ποσοστό εισαγωγής στην εταιρεία βρίσκεται στο 4,6%, ενώ στο Harvard στο 5,2%

Είναι ευρέως γνωστό πως είναι πολύ δύσκολο να μπει κανείς στο πανεπιστήμιο Harvard. Εάν, όμως, τα καταφέρει, θα έχει για συμφοιτητές τα εξυπνότερα άτομα, με τις καλύτερες και πιο καινοτόμες ιδέες.

Το όνομα και μόνο του πανεπιστημίου ανοίγει πολλές επαγγελματικές πόρτες.

Το ίδιο ισχύει και για την Blinkist.

Η εφαρμογή Blinkist συγκεντρώνει τις κύριες και καίριες πληροφορίες 5.000+ επιστημονικών και φιλοσοφικών βιβλίων του κόσμου και τις προσφέρει στο κοινό σε μορφή audiobook διάρκειας 15 λεπτών. 

Έχοντας προσελκύσει επενδύσεις $35 εκατομμυρίων, η εταιρεία πρόσφατα αναδείχθηκε ως η επιχείρηση με το μεγαλύτερο ποσοστό ικανοποίησης των εργαζομένων της στη Γερμανία.

Οι λόγοι για μια πιθανή καριέρα στη Blinkist είναι πολλαπλοί.

Η εταιρεία έχει κερδίσει πλειάδα βραβείων από τη Google, την Apple και τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία την αναγνώρισαν ως εξαιρετικό τρόπο εκμάθησης. Η Blinkist, επίσης, απαντά στο φλέγον ερώτημα του μοντέρνου πολίτη: Πολλοί θέλουν να διαβάσουν βιβλία, αλλά δεν έχουν χρόνο. Μέσω των 15λέπτων audiobooks που συγκεντρώνουν τις πληροφορίες ενός βιβλίου σε περιλήψεις, η εφαρμογή φαίνεται πως έχει λύσει το πρόβλημα.

Μερικά από τα λαμπρότερα μυαλά των βιομηχανιών της τεχνολογίας, του μάρκετινγκ, της συγγραφής και της συγκέντρωσης δεδομένων βρίσκονται πίσω από τη Blinkist. H startup απασχολεί 160 άτομα από 50 διαφορετικές χώρες. Αρκετοί εξ αυτών έχουν μετακομίσει μόνιμα στη Γερμανία από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της Silicon Valley, για να προσληφθούν στην επιχείρηση.

Η εφαρμογή γρήγορα κίνησε το ενδιαφέρον πολλών γιγαντιαίων εταιρειών, όπως του κολοσσού Insight Venture Partners, ο οποίος είχε επενδύσει στις πάλαι ποτέ startups Twitter και Tumblr. Η Blinkist συγκέντρωσε 14 εκατομμύρια χρήστες μέσα σε τρία μόλις έτη, και έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα καλύτερα apps από τους New York Times, Forbes, Huffington Post και The Guardian, μεταξύ πολλών άλλων.

Αν και υπάρχουν ήδη πάνω από 5.000 «βιβλία» στην εφαρμογή, κάθε μήνα προστίθενται περίπου 70 νέοι τίτλοι.

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.newmoney.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ