Κυριακή 24.09.2023

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για την υλοποίηση  του έργου βελτίωσης οδικών προσβάσεων προς βασικούς τουριστικούς πόλους του Δήμου Λήμνου

 

Συνεχίζονται οι εργασίες για την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης και βελτίωσης των οδικών προσβάσεων προς βασικούς τουριστικούς πόλους του Δήμου Λήμνου, οι οποίες διεκόπησαν λόγω της τουριστικής σεζόν. Το έργο έχει ενταχθεί στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Βόρειο Αιγαίο 2017-2020 και χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους, ενώ ο προϋπολογισμός του υπερβαίνει το 1.3 εκατ. ευρώ.

Η υλοποίηση του έργου, η οποία ξεκίνησε αμέσως μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Λήμνου και του αναδόχου την άνοιξη του 2023, συνεχίζεται στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Κάσπακα, ενώ θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες περιοχές, για τις οποίες προβλέπονται παρεμβάσεις.

Το έργο αποσκοπεί αφενός στην αισθητική αναβάθμιση των περιοχών και αφετέρου στη βελτίωση της ασφάλειας και της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και φυσικά της εμπειρίας των επισκεπτών.

Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει κάτωθι επεμβάσεις:

1) Αποκατάσταση τμήματος του ασφαλτοστρωμένου δρόμου που οδηγεί στην παραλία Πλατέως. Η εν λόγω επέμβαση είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης.

2α) Αποκατάσταση τμήματος του ασφαλτοστρωμένου δρόμου που οδηγεί στον παραλιακό οικισμό Αγίου Ιωάννη της Κοινότητας Κάσπακα.

2β)Αποκατάσταση τσιμεντοστρωμένου δρόμου που βρίσκεται εντός του οικισμού Κάσπακα (από ιδιοκτησία Βαγιάκου προς το ρέμα ‘’Ραγκαβά).

3) Τσιμεντόστρωση της υφιστάμενης αγροτικής οδού από τη διασταύρωση Χαβούλι-Φαναράκι προς τη παραλία ‘’Χαβούλι’’ της Κοινότητας Μούδρου.

4) Επεμβάσεις στη παραλιακή οδό του Ρωμέικου Γιαλού στην Κοινότητα Μύρινας.

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης δήλωσε σχετικά: «Το έργο βελτίωσης της πρόσβασης σε περιοχές υψηλής τουριστικής κίνησης είναι ένα έργο το οποίο αποτέλεσε προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, καθώς η δημιουργία κατάλληλων υποδομών που θα εξασφαλίσουν καλύτερη πρόσβαση των επισκεπτών μας στα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω και της συνεχούς ανόδου της τουριστικής κίνησης. Στόχος μας είναι τα έργα αυτά να επεκταθούν με νέες παρεμβάσεις σε περισσότερους πόλους τουριστικού ενδιαφέροντος, βελτιώνοντας παράλληλα την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των μόνιμων κατοίκων του νησιού μας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ