Τετάρτη 07.12.2022

Σεπόλια: Έρχονται κλήσεις για πορνογραφία ανηλίκων – Πουλούσαν φωτογραφίες της ανήλικης

Άτομα που πλήρωσαν για να πάρουν γυμνές φωτογραφίες και βίντεο της ανήλικης, που εμπορευόταν ο 53χρονος βασικός κατηγορούμενος.

Οι εξηγήσεις του πρώτου που θα απολογηθεί στο LIVE NEWS, το ξέσπασμα του θείου της μικρής για τα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες, μαζί με την αγωνία που εκφράζει ένα από τα άτομα που είχε ανταλλάξει μηνύματα με την 12χρονη, ξετυλίγουν άγνωστες πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης, με το μεγάλο θύμα να παραμένει σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.

«Τώρα κατάλαβε τι έκανε, είναι χάλια. Αυτή τώρα ένα φυτό είναι, τώρα συνειδητοποίησε τι έκανε και είναι κλεισμένη στον εαυτό της», είπε θείος της 12χρονης.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι μια σειρά από άτομα κατέθεταν από 20 ευρώ για να αποκτήσουν γυμνές φωτογραφίες και βίντεο της μικρής. Ένας από αυτούς είναι ιδιώτης 45 ετών. Φέρεται να πλήρωσε και να πήρε υλικό της 12χρονης.

Προσήλθε αυτοβούλως τις προηγούμενες μέρες στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει και πλέον κατηγορείται για κατοχή πορνογραφικού υλικού. Θα απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στην ανακρίτρια, με τον ίδιο να υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή πως δε συνάντησε ποτέ την 12χρονη.

Όπως έχουν διαπιστώσει οι αστυνομικοί που τρέχουν τη μεγάλη έρευνα, οι πληρωμές για την ανταλλαγή πορνογραφικού υλικού γίνονταν μέσω τραπεζικής συναλλαγής και τα ποσά κυμαίνονταν κοντά στα 20 ευρώ την κάθε φορά, με τις Αρχές να προσπαθούν να διαπιστώσουν αν αυτά τα χρήματα έμπαιναν στον λογαριασμό της μητέρας της μικρής ή και σε άλλους που διαχειριζόταν ο Ηλίας Μίχος.

«Η γιαγιά τα θέλει τα παιδιά. Αυτή τα συντηρούσε τα παιδιά μέχρι τώρα. Τα παιδιά θέλουν να πάνε στην μαμά τους. Αυτή τα αγαπούσε τα παιδιά, πολύ τα αγαπούσε», σημειώνει ο θείος της 12χρονης.

Φρίκη στην Κρήτη: Βίαζε την 5χρονη αδερφή των φίλων του

Τις δικές τους αγωνίες συνεχίζουν να έχουν και πολλοί που είχαν συνομιλήσει με την 12χρονη στο διαδίκτυο και είχαν ανταλλάξει μαζί της μηνύματα. Ένα από αυτά τα άτομα μιλάει στο LIVE NEWS για να περιγράψει τους φόβους του.

«Έχω συνομιλήσει και έχω θορυβηθεί με όλη αυτή την κατάσταση και οποιοσδήποτε νομίζω στην θέση μου θα είχε ανησυχήσει, αλλά από τη στιγμή που δεν έχω κάνει τίποτε περισσότερο, δεν έχω να φοβάμαι κάτι, να ανησυχώ περισσότερο. Ούτε με έχουν ενημερώσει, ούτε με έχουν καλέσει, ούτε να δώσω κάποια κατάθεση».

Όπως λέει δεν είχε συναντήσει ποτέ την 12χρονη. Υποστηρίζει ότι μπήκε στην επίμαχη διαδικτυακή εφαρμογή από περιέργεια και πως αντάλλαξε μηνύματα με την ανήλικη, χωρίς όπως λέει να γνωρίζει την ηλικία της.

«Μου είχε δώσει κάποιο ραντεβού ότι θα ήταν εκεί στα Σεπόλια και στον σταθμό του μετρό αλλά εννοείται ότι δεν πήγα γιατί δεν με ενδιέφερε να πάω. Κάποια στιγμή την επόμενη μέρα το μεσημέρι ξαναμπήκα στην εφαρμογή και με κατάλαβε και μου έστειλε μήνυμα πάλι γιατί φαίνεται αν έχεις ξαναμιλήσει και μου έστειλε μήνυμα και μου λέει “χθες δεν ήρθες και εγώ σε περίμενα».

Όλα αυτά, την ώρα που η 37χρονη μητέρα της 12χρονης περιμένει την απόφαση του συμβουλίου πλημμελειοδικών για να μάθε αν θα αφεθεί ελεύθερη ή αν θα παραμείνει προσωρινά κρατούμενη, στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

«Έκανε αίτημα αποφυλάκισης, πρέπει να τη βγάλουν 99%, είναι αμαρτία. Τώρα έχει συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει, το τι κάνανε. Δεν θα αντέξει πολύ εκεί μέσα», λέει ο θείος της 12χρονης.

Οδηγός στις έρευνες των αστυνομικών είναι και οι καταθέσεις της 12χρονης που με το πέρασμα των ημερών συνειδητοποιεί όλο και περισσότερο αυτό που της έχει συμβεί.

Το ενδεχόμενο ο Ηλίας Μίχος να είχε επιχειρήσει να προσεγγίσει δύο ακόμη ανήλικα κορίτσια ηλικίας 14 ετών βρίσκεται ακόμα υπό διερεύνηση, με τις Αρχές να ανασύρουν από το κινητό του 53χρονου αρχεία που είχαν διαγραφεί και τα οποία ενδεχομένως να ρίξουν επιπλέον «φως» στην υπόθεση σοκ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ