Σάββατο 02.12.2023

Σοφία Ζαχαράκη: Πάνω από 18.000 πολίτες θα έχουν βρει το “Σπίτι τους” μέχρι το τέλος του 2024 – Σύντομα το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω”

Αυξάνουν οι εκταμιεύσεις στο πρόγραμμα «Σπίτι μου», ανέφερε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

«Σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 1286 εκταμιεύσεις και έχουν εγκριθεί 1800 αιτήσεις και 9632 υπαγωγές. Μέχρι το τέλος του 2024, πάνω από 18.000 πολίτες θα έχουν βρει το σπίτι τους. Μετά από χρόνια, το κράτος λαμβάνει πρωτοβουλία για τη στέγη», υπογράμμισε η Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επίσης, η Σοφία Ζαχαράκη ανακοίνωσε ότι «σύντομα θα τρέξει το πρόγραμμα Ανακαινίζω – Νοικιάζω. Δίνουμε περισσότερες επιλογές στον πολίτη και να νοικιάσει και να αγοράσει».

Σοφία Ζαχαράκη: Φέτος έχουμε δώσει πάνω από 360 εκατ. για βρεφονηπιακούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης

Ακόμα, η Σοφία Ζαχαράκη σημείωσε ότι «φέτος έχουμε δώσει πάνω από 360 εκατομμύρια για βρεφονηπιακούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. Και αυτή την κρατική ενίσχυση θα την αυξήσουμε κατά 15 εκατομμύρια το 2024 ώστε να έχουμε περισσότερα vouchers. Πρέπει να αυξηθεί η συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας».

Αναφερόμενη στα επιδόματα, τόνισε ότι «δεν επηρεάζονται τα ΑμεΑ. Το 50% των επιδομάτων πηγαίνει στη χρεωστική κάρτα. Ήδη αυξήθηκαν τα αναπηρικά. Η χώρα μας είναι από τις πρώτες που έχουν την ψηφιακή κάρτα για τα ΑμεΑ και τον προσωπικό βοηθό».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ