Κυριακή 22.05.2022

Σούρας για υπόθεση Πάτρας: «Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί φοβισμένο και βασανισμένο» – Έβλεπε την απειλή, λέει ο ψυχιάτρος

Για τις ζωγραφιές της 9χρονης Τζωρτζίνας τοποθετήθηκε μιλώντας στο MEGA ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας δίνοντας τη δική του εκτίμηση για τα όσα «κρύβονται» από πίσω.

Αναφερόμενος στις ζωγραφιές της άτυχης 9χρονης, οι οποίες έχουν τεθεί υπό εξέταση από ειδικό πραγματογνώμονα – παιδοψυχολόγο, είπε χαρακτηριστικά πως βλέποντας ο ίδιος τις ζωγραφιές αυτό που βλέπει είναι ένα παιδί που είχε «πάρα πολύ άγχος, πολύ φόβο και ένιωθε εγκατάλειψη».

«Απ’ όλες τις ζωγραφιές φαίνεται η “μαυρίλα” που υπήρχε μέσα του, η οποία δείχνει την απειλή που δεχόταν, η οποία δεν προερχόταν από εξωτερικό παράγοντα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ψυχίατρος.

Κάτι άλλο που γίνεται αντιληπτό από τις εικόνες είναι πως η Τζωρτζίνα είχε γνώση των θανάτων των αδερφών της και δείχνει «ένα παιδί βασανισμένο, φοβισμένο», επισήμανε ο ίδιος.

Παράλληλα ο κ. Σούρας τόνισε πως η λέξη που «πλανάται» πάνω απ’ όλες τις ζωγραφιές της 9χρονης είναι η «απειλή».

«Κοιτάω στα μάτια τον Μάνο Δασκαλάκη και του λέω: “Τρία παιδιά σου πέθαναν και δεν κατάλαβες τίποτα, και το μόνο σου μέλημα είναι να πας να δίνεις συνεντεύξεις;”» δήλωσε συναισθηματικά φορτισμένος ο ψυχίατρος.

Ακόμη ανέφερε πως βλέπει τις φωτογραφίες των παιδιών και κλαίει και θυμώνει.

«Τα πάντα μιλάνε, εμείς δεν θέλουμε να τα δούμε. Εμείς κλείνουμε τα αυτιά μας, και τότε τα παιδιά ζωγραφίζουν», δήλωσε επιπρόσθετα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ