Παρασκευή 01.03.2024

Σταϊκούρας: Σε 242,8 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό που ήδη έχει καταβληθεί στους δικαιούχους για το επίδομα θέρμανσης

Σε 242,8 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό που ήδη έχει καταβληθεί στους δικαιούχους για το επίδομα θέρμανσης, ενώ απομένει ακόμα μία προγραμματισμένη πληρωμή στις 28 Απριλίου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Το Υπουργείο Οικονομικών, συνεπές προς το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινώσει, προχώρησε χθες, 22 Φεβρουαρίου, στην καταβολή ποσού συνολικού ύψους 54,8 εκατ. ευρώ σε 404.157 δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης.

Έτσι, το συνολικό ποσό που έχει διατεθεί, μέχρι σήμερα, για το επίδομα θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2022-2023 φθάνει τα 242,8 εκατ. ευρώ, ενώ θα ακολουθήσει και νέα καταβολή έως τις 28 Απριλίου», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα σημείωσε ότι «την τρέχουσα περίοδο το επίδομα θέρμανσης, μετά την αύξηση του χορηγούμενου ποσού και της περιμέτρου των δικαιούχων, καλύπτει την πλειονότητα των νοικοκυριών που θα καταναλώσουν πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο και τις άλλες επιδοτούμενες μορφές καυσίμου.

Παράλληλα, το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης είναι μειωμένο για τους καταναλωτές, χάρη στην επιδότηση στην αντλία, η οποία συνεχίζεται έως τις 31 Μαρτίου 2023 και ανέρχεται στα 12 λεπτά ανά λίτρο (15 λεπτά, με ΦΠΑ)».

«Η κυβέρνηση στηρίζει αποτελεσματικά και γενναία τους πολίτες»

«Με τα δύο αυτά, στοχευμένα, μέτρα, συνολικού δημοσιονομικού κόστους 520 εκατ. ευρώ, η κυβέρνηση επιβεβαιώνει, έμπρακτα, για ακόμα μία φορά ότιστηρίζει αποτελεσματικά και γενναία τους πολίτες -ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους- έναντι των δυσκολιών που έχουν προκαλέσει, διεθνώς, οι πολυεπίπεδες, εξωγενείς κρίσεις», κατέληξε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ