Σάββατο 28.05.2022

Σταμάτης Μαλέλης στον FM100: “O πολιτισμός του Β.Α. και της Λήμνου κρύβεται πίσω από προβολές κιτσαρίας”

Ο Γενικός Διευθυντής του MEGA, Σταμάτης Μαλέλης, μετά την επίσημη ανακοίνωσή του το περασμένο Σάββατο σε κοινή συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της Λέσβου για την κάθοδό του στις Περιφερειακές εκλογές μίλησε σήμερα το μεσημέρι ζωντανά στην ραδιοφωνική εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου “Θέμα κι Ανάθεμα”.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Μαλέλης άσκησε κριτική στον νυν Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη, κυρίως σε δύο θέματα.

Το ένα θέμα αφορά το μεταναστευτικό και μάλιστα επέμεινε σε όσα ανέφερε το Σάββατο περί “της ανάγκης για διαχείριση του μεταναστευτικού χωρίς ακρότητες, λαϊκισμούς κι επικίνδυνες κορώνες”, όπως και στο ότι “το λάθος αφήγημα περί του μεταναστευτικού τροφοδότησε λάθος πολιτικές και άφησε πίσω την ανάπτυξη του τόπου”, πράγμα που είχε τονίσει και στην συνέντευξη του Σαββάτου.

Το άλλο θέμα στο οποίο επέμεινε ο κ. Μαλέλης αφορά την ανάπτυξη. Έκανε λόγο για το τουριστικό προϊόν του Βορείου Αιγαίου, το οποίο αδικείται, ενώ ως θετικό παράδειγμα ανέφερε την Κρήτη και μάλιστα σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ο πολιτισμός του Βορείου Αιγαίου και της Λήμνου” κρύβεται πίσω από προβολές κιτσαρίας.

Επίσης, προσέθεσε ότι στις άμεσες προτεραιότητές του είναι να στηθεί μία δυνατή ομάδα με τεχνογνωσία, στρατηγική κι όραμα, η οποία θα έχει στόχο την απορρόφηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων έως και “του τελευταίου ευρώ”, για να μη βρισκεται το Βόρειο Αιγαίο στην θέση που βρίσκεται  αυτήν την στιγμή, δηλαδή στις τελευταίες θέσεις της απορρόφησης Ευρωπαϊκών κονδυλίων στην κατάταξη της Ελλάδας.

Ακόμη, ο κ. Μαλέλης έκανε μια μικρή αναδρομή στις εμπειρίες της ζωής του κι ένα flashback στον τρόπο που οι συγκυρίες τον έφεραν στην Λήμνο δύο φορές.

Τέλος, ο κ. Μαλέλης έκανε γνωστό ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην Λήμνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ