Τετάρτη 27.09.2023

Στις… παρενέργειες της πανδημίας αποδίδει την εκλογική νίκη της ΝΔ ο Βούτσης – Προσπάθησε να δικαιολογήσει το βατερλό του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για «ψυχολογικά ζητήματα»

Και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης αποδίδει την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις παρενέργειες που είχε στην ψυχολογία του κόσμου η πανδημία.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Βέροια ο Ν. Βούτσης, αναλύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, υποστήριξε πως οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν την περίοδο της πανδημίας προκάλεσαν ψυχολογικά ζητήματα, τα οποία, όπως εξήγησε, δημιούργησαν και εκλογικές συμπεριφορές και τάσεις.

Συγκεκριμένα ο κ. Βούτσης τόνισε: «Δεν είχαμε σαφή εικόνα για το πως αυτές οι βουβές εκλογές θα σήμαιναν σε κάποιο βαθμό κάτι που εκφράστηκε και την τελευταία στιγμή πάνω από την κάλπη, μια επιβίωση ενός κλίματος του 2020 και του 2021, που το ζήσαμε όλοι, της τραγικής εμπειρίας της χώρας με την πανδημία. Του πως περιορίστηκαν δικαιώματα, του πως ο λαϊκός παράγων δεν είχε μια παρέμβαση στην καθημερινότητα, στο πως υπήρχε μια εκτεταμένη φάση όχι φοβίας, αλλά περίσκεψης και προβληματισμού μέσα στις οικογένειες και μέσα στην ίδια την κοινωνία. Δηλαδή σοβαρά κοινωνικά, πολιτικά, ψυχολογικά ζητήματα, τα οποία δημιουργούν κοινωνικές και εκλογικές εντέλει τάσεις και εκλογικές συμπεριφορές και διαμορφώσεις».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ