Τετάρτη 27.09.2023

Στο «φουλ» οι μηχανές στα οινοποιεία της Λήμνου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία του τρυγητού στη Λήμνο, με τις μηχανές στα οινοποιεία του νησιού να δουλεύουν στο «φουλ».

Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις η σοδειά φέτος παρουσιάζει μείωση που αγγίζει το 30%, καθώς τόσο η χαλαζόπτωση της άνοιξης και ο καύσωνας σε συνδυασμό με την ξηρασία, επηρέασαν την παραγωγή.

               Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Λήμνου – Η Ένωση, με ανακοίνωση του, είχε ενημερώσει τους παραγωγούς-μέλη του πως για τον φετινό τρυγητό θα ισχύσουν τα παρακάτω:

Ως ημερομηνία έναρξης είχε οριστεί η 30η Αυγούστου 2023, ημέρα Τετάρτη, με την παραλαβή των λοιπών ερυθρών οινοποιήσιμων σταφυλιών. Η ημέρα παραλαβής αυτών ήταν μία (1).

Στη συνέχεια, ακολούθησε η παραλαβή των σταφυλιών ποικιλίας Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Βιολογικής Καλλιέργειας, με τις ημέρες παραλαβής αυτών να είναι τέσσερις (4) και πιο συγκεκριμένα οι 2- 3 -4-5 Σεπτεμβρίου 2023.

Ακολούθως, ξεκίνησε η παραλαβή των σταφυλιών ποικιλίας Μοσχάτο Αλεξανδρείας συμβατικής καλλιέργειας με έναρξη παραλαβής αυτών την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023 και για δεκατρείς (13) ημέρες συνολικά, μέχρι και τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023.

Τέλος, όπως κάθε χρόνο, θα παραληφθούν τα ερυθρά σταφύλια ποικιλίας Λημνιό για τα οποία θα υπάρξει νέα ανακοίνωση κατά τη διάρκεια του τρυγητού για την ακριβή ημερομηνία παραλαβής τους.

Το ζητούμενο τώρα, είναι να ενημερωθούν οι παραγωγοί για την τελική τιμή του σταφυλιού, καθώς δηλώνουν πως είδαν τα φετινά τους έξοδα να αυξάνονται πολύ και ευελπιστούν σε μια γενναία αύξηση της.

Η κάμερα του FM100, βρέθηκε σήμερα το πρωί στο οινοποιείο της «Ένωσης» και σας μεταφέρει τις εικόνες που κατέγραψε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ