Κυριακή 28.05.2023

Στον παράδεισο σε 50 μέρες

Όχι σε ένα αλλά σε 500 debate, θα έπρεπε να μπορούσαν να πάνε ο πρωθυπουργός  με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντί του, προκειμένου να αντιπαραβάλλουν πεπραγμένα, προγράμματα, αξιοπιστία, συγκρότηση, εκτόπισμα και να ζητήσουν την ψήφο των πολιτών.

Εάν φυσικά στη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρισκόταν άλλος και όχι ο κ. Τσίπρας, ο οποίος διατυπώνει την πρόσκληση για debate με τρόπο τόσο ιταμό  ώστε να είναι απολύτως σίγουρος ότι δεν θα γίνει ποτέ.

Δεν φαντάζομαι κανέναν από όλους όσοι  διετέλεσαν πρωθυπουργοί αυτής της χώρας, -από Ανδρέα Παπανδρέου και Σημίτη έως Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Παπανδρέου- να θεωρούν ως θεσμική τους υποχρέωση να ανταποκριθούν στην κουτσαβάκικη πρόκληση από έναν αντίπαλό που χάνει κατά κράτος και εκτροχιάζεται, προκειμένου να του αποδείξουν ότι δεν είναι «δειλοί».

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ καλεί ή καλύτερα προκαλεί σε ένα τηλεοπτικό σόου, σε έναν διαγωνισμό θράσους, στον οποίο γνωρίζει ότι θα στεφτεί αυτοδικαίως νικητής.

Παραμένει ασυναγώνιστος αφού μπορεί να ισχυριστεί ότι με το κυβερνητικό του πρόγραμμα, μέσα σε 50 μέρες, θα κατατροπώσει την ακρίβεια, θα προσθέσει  επιπλέον 100 ευρώ  στον κατώτατο μισθό, θα δώσει αυξήσεις 10% στους δημοσίους υπαλλήλους, θα χορηγήσει την 13η σύνταξη και τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, θα  παγώσει τους πλειστηριασμούς, θα πάει το αφορολόγητο στα 10.000, θα  επανακρατικοποιήσει τη ΔΕΗ και θα κάνει κρατική την Εθνική Τράπεζα.

Ο χρόνος που θα διέθετε ο πρόεδρος της ΝΔ, ώστε να αποδείξει και να καταδείξει  ότι το πρόγραμμα των 50 ημερών του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί  τη χώρα στο… πουθενά, είναι χρόνος χαμένος για το τίποτα.

Μια χορηγούμενη προεκλογική διαφήμιση για τον συριζαϊκό …παράδεισο των 50 ημερών, που τον έχουν κοστολογήσει με τον ίδιο τρόπο που είχαν κοστολογήσει το παραδεισένιο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, τη σεισάχθεια και την αξιοπρέπεια για όλους.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την ίδια αθεόφοβη υποκρισία προκαλεί για σύγκριση.

Όταν  επιχειρεί να το κάνει με λέξεις δίπολα αποκαλύπτει την αγωνία του για τη σύγκριση και το αποτέλεσμα της στην κάλπη.

Δικαιοσύνη ή αδικία.  Καθαρό δίλημμα

Εντιμότητα  ή διαφθορά. Επίσης.

Αλλαγή ή Μητσοτάκης.

Ένα δειλό θολό μήνυμα από τον κ. Τσίπρα που νοιώθει ότι τη δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ