Τετάρτη 29.03.2023

Συγκλονιστική μαρτυρία επιζώντος στα Τέμπη: «Χτυπούσαμε δεξιά-αριστερά στο τρένο, ζούμε από θαύμα»

Δεν έχουν τέλος οι μαρτυρίες-σοκ των επιζώντων της μοιραίας αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορικό τρένο και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 57 ανθρώπων στα Τέμπη.

Ο Άγγελος Φανουράκης, επιβάτης του μοιραίου τρένου, που πήγαινε στη Θεσσαλονίκη και τη στιγμή της σύγκρουσης καθόταν σε θέσεις μαζί με άλλες δύο κοπέλες στο τέταρτο βαγόνι, μίλησε στον ΣΚΑΪ και περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν.

«Χτυπούσαμε αριστερά-δεξιά στο βαγόνι»

«Χτυπούσαμε αριστερά-δεξιά στο βαγόνι, το οποίο αναποδογύρισε. Ξαφνικά σκοτείνιασαν όλα. Τα κορίτσια είχαν κινητό, ανάψαμε φακό και ψάχναμε διέξοδο διαφυγής. Βγήκαμε από ένα σπασμένο παράθυρο ένας-ένας», ανέφερε ο νεαρός φοιτητής, ο οποίος κατά την προσπάθειά του να βγει τραυματίστηκε στη μέση.

«Νιώθω ευγνωμοσύνη που ζω»

Ακολούθησαν τρομακτικές στιγμές, ο ίδιος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ευτυχώς με ελαφρά τραύματα. «Νιώθω ευγνωμοσύνη που ζω. Να μη γίνει πουθενά στον κόσμο τέτοιο δυστύχημα», σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τους διαλόγους του σταθμάρχη με συναδέλφους του, ο φοιτητής είπε πως είναι τουλάχιστον «αστείο», ενώ χαρακτηριστικό της όλης κατάστασης που επικράτησε είναι ότι τον «κηδεμόνα» που έχει τοποθετηθεί στο σώμα του για τον τραυματισμό της μέσης του τον πλήρωσε με δικά του έξοδα, καθώς δεν τον διέθετε το νοσοκομείο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ