Τρίτη 16.04.2024

Συνάντηση της Μαρίας Κομνηνάκα με εργαζόμενες σε Κέντρα Υγείας της Λέσβου

Με εργαζόμενες που έχουν προσληφθεί μέσω του ειδικού προγράμματος ΟΑΕΔ “4000 στην υγεία” στα Κέντρα Υγείας της Λέσβου συναντήθηκε η βουλευτής Ν. Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα. Οι εργαζόμενες εξέφρασαν την ανησυχία και τους προβληματισμούς τους για το καθεστώς εργασίας με το οποίο δουλεύουν, μέσω ενός ΦΕΚ του 2016 με το οποίο καλύπτουν πάγιες ανάγκες στο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας και συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται ως προσωπικό β’ κατηγορίας, με την αβεβαιότητα εάν και πότε θα ανανεωθεί η σύμβασή τους. Σημείωσαν ότι θα έπρεπε να εφαρμόζονται αυξήσεις στους μισθούς που είναι καθηλωμένοι σε ό,τι προέβλεπε το συγκεκριμένο ΦΕΚ, ενώ η ακρίβεια καλπάζει.

Από την πλευρά της η βουλευτής εξέφρασε για ακόμα μια φορά τη στήριξη του ΚΚΕ στα πάγια αιτήματά τους. Ανέφερε πως η τωρινή κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες έχουν απαξιώσει μεθοδευμένα το δημόσια σύστημα υγείας και τους ανθρώπους που το στελεχώνουν. Είναι συνήθης τακτική να δημιουργούνται εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων, με το ίδιο αντικείμενο αλλά διαφορετικές σχέσεις εργασίας, πιέζοντας τα δικαιώματα προς τα κάτω.

Τέλος, σημείωσε ότι το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα ζητήσει τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και του επικουρικού προσωπικού που για χρόνια κρατάνε με το φιλότιμό τους όρθιες τις άκρως υποστελεχωμένες δημόσιες δομές υγείας. Πόσο μάλλον η συγκεκριμένη κατηγορία που βρίσκεται κυριολεκτικά σε ομηρία ανάμεσα στην ανασφάλεια της απόλυσης και στην αδικία των καθηλωμένων αμοιβών.  Είναι πάγια θέση του ΚΚΕ η κάλυψη όλων των κενών θέσεων όλων των ειδικοτήτων στις δημόσιες δομές υγείας, με μόνιμο προσωπικό, αποκλειστικής και πλήρους απασχόλησης, το οποίο βεβαίως θεωρεί δικαίωμα όλων των εργαζομένων αλλά και αναγκαία προϋπόθεση για να καλύπτεται η ανάγκη του λαού για υψηλού επιπέδου παροχή δημόσιων υπηρεσιών υγείας.

Τις διαβεβαίωσε ότι θα επαναφέρει το αίτημά τους στη Βουλή και θα στηρίξει την όποια αγωνιστική τους διεκδίκηση, όπως κάνει σταθερά το ΚΚΕ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ