Τετάρτη 18.05.2022

ΣΥΡΙΖΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της Κυριακής – Οι 1.000 κάλπες, η επικοινωνιακή αντεπίθεση και οι 776 υποψήφιοι

Προ των πυλών βρίσκεται η ανάδειξη του προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ , με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ετοιμάζεται πυρετωδώς για την εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής.

Ειδικότερα στην Αθήνα, εξακολουθούν με αμείωτο ρυθμό οι δοκιμές στο ηλεκτρονικό σύστημα, που θα υποστηρίζει τη διπλή ψηφοφορία της επικείμενης ημέρεας, αφού θα στηθούν δύο κάλπες (μία για την εκλογή Προέδρου και μία για την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής), σε σύνολο 1.000 εκλογικών τμημάτων στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Αλέξης Τσίπρας επενέλαβε από την Κρήτη το προσκλητήριό του προς όλους τους πολίτες σε μια «μεγάλη γιορτή της αληθινής Δημοκρατίας», περιοδεύοντας στα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Πώς θα γίνεται η η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος

Αναφορικά με τα εκλογικά τμήματα, τα οποία έχουν ήδη επιλεγεί, θα αναπτυχθούν σε δημοτικά κτίρια, αυτοδιοικητικές δομές και πολιτιστικά κέντρα, σηματοδοτώντας το κοινωνικό άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πέραν δηλαδή των κομματικών του οργανώσεων, ενώ έχουν προβλεφθεί και ασφαλιστικές δικλείδες ως προς το τεχνικό σκέλος της ψηφοφορίας.

Συγκεκριμένα, η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από το εκάστοτε μέλος (νέο ή παλιό) θα καταχωρείται επί τόπου στο τάμπλετ του εκλογικού τμήματος (θα διατεθούν 1.000 τάμπλετ για ισάριθμα εκλογικά τμήματα) και θα τσεκάρεται η άπαξ ψήφος του στο σύστημα, ώστε να αποφευχθούν τυχόν περιπτώσεις διπλοεγγραφών.

Τα ζητήματα που εστιάζει η καμπάνια

Υψηλή ετοιμότητα εμφανίζει η Κουμουνδούρου και στην επικοινωνιακή της καμπάνια, η οποία θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να υπηρετήσει το στόχο της μαζικής προσέλευσης στην εκλογή των ανώτατων κομματικών οργάνων της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εστιάζοντας στα μείζονα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών, τα σποτ του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, την ακρίβεια στο σούπερ μάρκετ, στο κόστος των καυσίμων και στην στεγαστική κρίση, ενώ την καμπάνια θα κορυφώσει βίντεο με το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα, λίγο πριν από το άνοιγμα της κάλπης.

300 θέσεις για 776 υποψήφιους

Σχολιάζοντας την εσωκομματική διαδικασία της Κυριακής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εισάγει «καινά δαιμόνια», αφού την Κυριακή θα είναι η πρώτη φορά που γίνεται πανελλαδική διαδικασία για να ψηφιστούν 300 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, από τις 776 υποψηφιότητες.

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας :
https://www.parapolitika.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ