Τρίτη 03.10.2023

ΣΥΡΙΖΑ: Μάθε πού ψηφίζεις – Ο οδηγός του κόμματος για τις εκλογές της Κυριακής

Μέσω πέντε ερωταπαντήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ ενημερώνει τους ψηφοφόρους του για τη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής που θα αναδείξουν τον νέο πρόεδρο.

Η διαδικασία θα διεξαχθεί σε συνολικά 570 εκλογικά τμήματα από τις 8:00 έως τις 20:00 το βράδυ, ενώ οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 8:00 μ.μ.

Το κόμμα μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα και τα εκλογικά τμήματα ανά την Επικράτεια, που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βλέπουν εδώ: https://vote.syriza.gr/mathe-poy-psifizeis/

Οι ερωταπαντήσεις από το κόμμα, έχουν ως εξής:

Πώς ψηφίζω για Πρόεδρο;
Δικαίωμα ψήφου έχουν ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ από την ηλικία των 15ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως τις 16 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχίαακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.

Πότε ψηφίζω;
Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 8:00 π.μ. μέχρι και τις 8:00 μ.μ.

Πού ψηφίζω;
Έχουν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Και όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

Τι πρέπει να έχω μαζί μου;
Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Πώς ψηφίζω από το εξωτερικό;
Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου από τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 8:00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι εγγραφούν στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 14:00 ώρα Ελλάδας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ