Τρίτη 26.09.2023

«Τα μαζεύει» ο Τσακαλώτος: «Έκανα λάθος που μίλησα εξ ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ» – Τι είπε για Κασσελάκη

«Δείχνει έλλειψη γνώσης της Ιστορίας και της Αριστεράς. Δείχνει έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης. Ζητώ συγγνώμη εκ μέρους του όλου ΣΥΡΙΖΑ», είχε πει την Τετάρτη σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ για την κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη.

Ένα 24ωρο αργότερα – και ενώ η αντιπαράθεση χτύπησε «κόκκινο» – ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επανήλθε στο θέμα επιχειρώντας να ρίξει τους τόνους. «Ίσως ήταν λάθος που είπα συγγνώμη για όλο το κόμμα. Ίσως δεν έπρεπε να το πω αυτό», είπε και πρόσθεσε:

«Αλλά εάν δεν ήμουν πολιτικός και δεν ήμουν καθηγητής οικονομικών, αλλά καθηγητής της επικοινωνίας και των ΜΜΕ, θα έλεγα σε φοιτητές να κάνουν ένα διδακτορικό για την καμπάνια. Και θα τους ρωτήσω. Πόσο ποσοστό της καμπάνιας τω 5 υποψηφίων είχε προγραμματική χροιά; Πόσο είχε κριτική για τους άλλους; Πόσο ποσοστό είχε άμεση ή έμμεση κριτική για τους άλλους;».

«Όταν διαβάζω στις εφημερίδες σήμερα “εμφύλιο, νευρική κρίση, τα μαχαίρια βγήκαν”, τα στοιχεία αυτών των διδακτορικών δεν θα επιβεβαιώνανε τις επικεφαλίδες. Αν δείτε τις δηλώσεις και τα άρθρα που έχουν γράψει οι πέντε υποψήφιοι θα δείτε πως η κριτική η άμεση μπορεί να είναι 1% με 1,5%».

Ακόμη, είπε πως υπάρχει ευθύνη και από τα ΜΜΕ, που δεν προβάλλουν και άλλα ζητήματα, όπως τις προτάσεις και τις θέσεις των υποψηφίων για σημαντικά ζητήματα.

Γιατί ο Κασσελάκης γίνεται… Πολάκης

 

Τσακαλώτος για Κασσελάκη: Προφανώς τον θεωρώ σύντροφο

Σε ερώτηση για το εάν θεωρεί τον κ. Κασσελάκη σύντροφό του όπως τους άλλους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Όσο είναι μέλος του κόμματος, προφανώς τον θεωρώ σύντροφο. Δεν τον ξέρω να είμαι ειλικρινής. Λέει και πράγματα που μου αρέσουν. Τα δικαιωματικά που λέει θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό κομμάτι και λέει και πράγματα που δεν είναι ηγεμονικά. Ούτε αυτά που λέει για τον στρατό, για τα δικαιώματα στον γάμο. Υπάρχουν πράγματα που συμφωνώ, άλλα που διαφωνώ και άλλα που δεν ξέρω».

Ερωτηθείς για τις διαφορές του ενός υποψήφιου με τον άλλο είπε: «Νομίζω πως είμαστε ένα ενιαίο κόμμα, δεν είμαστε αντίπαλοι για αυτό εγώ ήμουν εναντίον του debate με τους όρους που γίνεται γιατί είναι για αντιπαράθεση, δεν είναι για συζήτηση. Προφανώς υπάρχουν διαφορές γιατί αλλιώς θα υπήρχε μόνο ένας υποψήφιος αλλά δεν θα το έβαζα πως είναι το κυρίαρχο».

«Προφανώς έχω εγώ κάποια πράγματα που θεωρώ πως πρέπει να έχουμε πιο καθαρή ταυτότητα για τις αξίες και τις αναλύσεις της Αριστεράς. Νομίζω πως μετά την πανδημία, την χρηματοπιστωτική κρίση, την ενεργειακή και την κλιματική κρίση φαίνεται πως αξίες όπως της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας έχουν ανεβεί, αρκεί να τις μετατρέπουμε σε πολιτικές που απαντάνε στο επίκεντρο των προβλημάτων. Χρειάζεται αυτή η ταυτότητα».

Καταλήγοντας, ο κ. Τσακαλώτος απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο «να έρθει να ψηφίσει γιατί έχει σημασία η αντιπολίτευση να είναι ισχυρή, να κάνει αντιπολίτευση, να σχεδιάζει».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ