Σάββατο 02.12.2023

Ταυτοποιήθηκε η γυναίκα με το τατουάζ-λουλούδι, μετά από 31 χρόνια -Είχε βρεθεί στον βυθό ποταμού στην Αμβέρσα

Χρειάστηκαν 31 χρόνια για να ταυτοποιηθεί: «η γυναίκα με το τατουάζ λουλούδι», της οποίας το πτώμα είχε βρεθεί στον βυθό ενός ποταμού της Αμβέρσας ήταν μια Βρετανίδα που είχε φύγει για το Βέλγιο το 1992, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Interpol.

Η Ρίτα Ρόμπερτς αναγνωρίστηκε χάρη σε ένα «τατουάζ με μαύρο λουλούδι στον αριστερό της βραχίονα, με πράσινα φύλλα και το όνομα ‘R’Nick’ γραμμένο από κάτω», σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Οργανισμού Εγκληματολογικής Αστυνομίας.

«Μέλος της οικογένειάς της στο Ηνωμένο Βασίλειο αναγνώρισε το τατουάζ στα μέσα ενημέρωσης και ειδοποίησε την Interpol και τις βελγικές αρχές, μέσω της ιστοσελίδας Identify Me», εξήγησε η Interpol.

Το τατουάζ που τελικά αποκάλυψε την ταυτότητα της γυναίκας
Το τατουάζ που τελικά αποκάλυψε την ταυτότητα της γυναίκας

Η έκκληση της Interpol

Μέσω της πρωτόγνωρη αυτής εκστρατείας που ξεκίνησε τον Μάιο, η Interpol κάνει έκκληση στην κοινή γνώμη να βοηθήσει να ταυτοποιηθούν τα πτώματα 22 γυναικών που έχουν βρεθεί εδώ και δεκαετίες στη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία και να προχωρήσουν οι έρευνες σε αυτές «τις υποθέσεις που έχουν παγώσει». Συγκεκριμένα, η Interpol δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια επιλογή πληροφοριών που προηγουμένως ήταν μόνο για εσωτερική χρήση και περιλαμβάνονταν σε «μαύρες αγγελίες» της που αφορούν την ταυτοποίηση ανθρωπίνων υπολειμμάτων. Ήδη συγκεντρώθηκαν σχεδόν «1.250 συνεισφορές» από πολίτες.

Αναζητούν τις συνθήκες θανάτου της γυναίκας

Στην υπόθεση της Ρίτα Ρόμπερτς, οι συγγενείς της την «ταυτοποίησαν επίσημα», διευκρίνισε η Interpol. «Αν και ήταν εξαιρετικά δύσκολο να δεχθούμε την είδηση, είμαστε ευγνώμονες που γνωρίζουμε τι συνέβη στη Ρίτα», εξήγησε η οικογένεια σε ανακοίνωση.

Ταυτοποιήθηκε «η γυναίκα με το τατουάζ λουλούδι»
Ταυτοποιήθηκε «η γυναίκα με το τατουάζ λουλούδι», το πτώμα της οποίας είχε βρεθεί πριν από 31 χρόνια / Interpol

Τώρα, «οι βελγικές αρχές ζητούν από την κοινή γνώμη να βοηθήσουν να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες του θανάτου της Ρίτα Ρόμπερτς» και κάθε πληροφορία μπορεί να δοθεί «μέσω φόρμας στην ιστοσελίδα της Interpol».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ