Παρασκευή 01.03.2024

Τεντόγλου: «Ένα παπούτσι δεν κάνει τον αθλητή» – Τι είπε για το 8.41

Μίλτος Τεντόγλου: Φοβερός και τρομερός ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος πήρε πίσω την καλύτερη επίδοση στον κόσμο, λίγες μόλις ώρες μετά την ακύρωση του ρεκόρ του. Με τον Τεντόγλου δεν παίζεις όποιος κι αν είσαι. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει αποδείξει πολλάκις ότι διαθέτει κάτι που δεν το έχει κανείς αθλητής… τρέλα και ψυχή. Τους το έγραψε και στο instagram.

«Δεν με νοιάζει ένα άλμα στα 8,40. Μπορώ να το κάνω όποτε θέλω.» έγραψε χαρακτηριστικά ο ψυχωμένος Μίλτος. Και το έκανε. Λίγες ώρες αργότερα…
Η World Athletics μπορεί να ακύρωσε την επίδοση που είχε κάνει στο Τορούν, λόγω παπουτσιών, κάτι που προκάλεσε σάλο στον παγκόσμιο στίβο ωστόσο ο Μίλτος απάντησε λίγες ώρες μετά.

Ο… ιπτάμενος Τεντόγλου, «απάντησε» με τον τρόπο που ξέρει καλύτερα! Στο πρώτο του άλμα στο μίτινγκ του Λιεβέν έκανε 8,32μ., επίδοση που ήταν η κορυφαία στον κόσμο, για το 2023! Και λέμε «ήταν» γιατί στο δεύτερο άλμα, ξεπέρασε τον εαυτό του, κάνοντας 8.37μ.! Μάλιστα στην τελευταία προσπάθεια το τερμάτισε. Όχι μόνο πήρε πίσω το ρεκόρ αλλά έκανε και 8.41 ο Θεός των αιθέρων!

Μιλώντας στο gazzetta.gr δήλωσε πως δεν κατάλαβε πως γίνεται να ακυρώνεται μια επίδοση λόγω της σόλας του παπουτσιού που φορούσε, ενώ ανέλυσε και τις παράλογες για τους αθλητές αλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο άθλημα. Η πιο χαρακτηριστική -για την ψυχολογία του Μίλτου Τεντόγλου- δήλωση στο gazzetta όμως ήταν εκείνη που ανέφερε «έκανα το 8.41μ., σταμάτησα τον αγώνα μου και έφυγα από το στάδιο. Αυτό ήθελα να κάνω και να τελειώσει ο αγώνας. Πιστεύω πως μπορούσα να κάνω και περισσότερο χθες, αν συνέχιζα, αλλά δεν υπήρχε λόγος. Άλλωστε, με τον προπονητή μου, τα μεγάλα άλματα τα κρατάμε πάντα για τον μεγάλο αγώνα. Απέδειξα ό,τι ήθελα χθες και δεν υπήρχε λόγος να κάνω κάτι περισσότερο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ