Πέμπτη 28.09.2023

Τέρμα οι αμερικανιές, επιστροφή στον εμφύλιο και τους αγαναχτισμένους

Μα καλά, αμερικανομεγαλωμένος ο Στέφανος, έχει θέμα τώρα με την αστυνομική προστασία; Είναι δυνατόν; Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού αυτά τα έχουν ξεπεράσει. Εκεί ξέρουν ότι ο πολιτικός, όπως και ο επιχειρηματίας και ο κάθε λογής προβεβλημένος πρέπει να προστατεύεται. Από ληστές, εκβιαστές, απαγωγείς, μανιακούς, ψεκασμένους, συμμορίες, πληρωμένα όργανα των αντιπάλων, τυχαίους τρελούς που βρίσκονται στον δρόμο του, πρεζάκια ή απλώς χαβαλέδες.

Μόνο εδώ στην Ελλάδα, η μεταπολεμική ιδεολογία της αριστεράς κατέληξε στην κοινωνική ποινικοποίηση της αστυνομικής παρουσίας γενικώς, για να ποινικοποιηθεί στη συνέχεια και η προσωπική αστυνομική προστασία επιφανών προσώπων. Κι όπως η αστυνομία ταυτίστηκε με την καταστολή, την κρατική αυθαιρεσία και τη δεξιά τρομοκρατία, έτσι και η παρουσία αστυνομικών δίπλα σε κάποιον είναι αρκετή για να κατατάξουν αυτομάτως τον προστατευόμενο στην κατηγορία του μαφιόζου που έχει μπράβους.

Βλακείες είναι αυτά, που κανονικά θα ‘πρεπε να έχουν πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων όσο η κοινωνία μας αποκτά χαρακτηριστικά προηγμένης δυτικής κοινωνίας, με όλα τα καλά και τα άσχημα της. Είναι προφανές ότι ο Κασσελάκης κινδυνεύει συγκεντρώνοντας τόση δημοσιότητα πάνω του. Είναι ακόμα πιο προφανές ότι γίνεται ειδικός στόχος διάφορων ακραίων ομοφοβικών και ρατσιστών, που δεν το ‘χουν σε τίποτα να του επιτεθούν αν τον βρουν μπόσικο.

Οπότε άριστα έπραξε και ζήτησε αστυνομική προστασία. Η δε ΕΛ.ΑΣ., ορθότατα του την παραχώρησε. Άσχημα έκαναν κάποια μέσα ενημέρωσης να επισημάνουν την παρουσία αστυνομικών γύρω του, διότι δεν είναι καν θέμα συζήτησης. Πρόκειται για αδήριτη ανάγκη. Άδικα έπραξε αρχικά ο Κασσελάκης να αφήσει να εννοηθεί ότι η ΕΛΑΣ από μόνη της προθυμοποιήθηκε να τον φυλάξει, ερήμην των δικών του προθέσεων. Χωρίς να το λέει ευθέως στην πρώτη του ανακοίνωση, μας άφηνε να καταλάβουμε απ’ έξω απ’ έξω ότι η ΕΛΑΣ τον έφερε προ τετελεσμένου κι εκείνος απλώς το αποδέχτηκε παθητικά. Αυτό ήταν Κασσελακική μαϊμουδιά.

Οπότε ορθώς η ΕΛ.ΑΣ. αντέδρασε στη μαϊμουδιά και ξεκαθάρισε επίσημα ότι πρώτα δέχτηκε αίτημα από τον Στέφανο και μετά του τοποθέτησε φρουρά. Το ότι πλήρωσε ο ίδιος τα έξοδα της φρουράς είναι στα θετικά του, αυτό όμως δε σημαίνει πως όποιος κινδυνεύει έχει τη οικονομική δυνατότητα να πληρώνει τέσσερις αστυνομικούς και ένα ή δυό αμάξια. Αυτό το «πληρώνω εγώ», μοιάζει σαν να κατηγορεί όποιον άλλον προστατεύεται ως κρατικό τζαμπατζή. Δεν είναι έτσι, δεν είναι όλοι εφοπλιστές…

Κακώς έκανε επίσης ο Κασσελάκης που έστειλε τη φρουρά πίσω στην υπηρεσία, διότι ενοχλήθηκε από τα ρεπορτάζ. Εφόσον κινδυνεύει, έπρεπε να την κρατήσει κι ας λέει ή γράφει ο καθένας ότι του κατέβει. Κακώς έκανε όμως και η ΕΛ.ΑΣ. που αποδέχτηκε τον τερματισμό της αστυνομικής προστασίας του. Εφόσον ως υπηρεσία έχει κάνει θετική εκτίμηση κινδύνου, θα ‘πρεπε να τον πείσει να προστατεύεται. Και τέλος πάντων, τώρα πάλι δε θα στέλνει πίσω του περιπολικά και ένστολους; Είναι υποχρεωμένη, απλώς η φύλαξη του είναι λιγότερο αποτελεσματική.

Τέλος, το χειρότερο όλων ήταν ότι ο Κασσελάκης κατηγόρησε το Μαξίμου ότι ενορχήστρωσε την επίθεση εναντίον του, με αφορμή τη φύλαξη του. Οι ανθυποψήφιοι του τον κάρφωσαν, το ξέρει. Σκασίλα του Μητσοτάκη αν ο Κασσελάκης έχει έναν ή έντεκα χωροφύλακες γύρω του. Αλλά ευτυχώς που έγινε κι αυτό, διότι είδαμε αυτομάτως έναν αμερικανολουστραρισμένο υποψήφιο αρχηγό, στο πρώτο ζόρι να μετατρέπεται αυτομάτως σε παλιό καλό Συριζαίο. Που επικαλείται «τα πληρωμένα ΜΜΕ», τα «βοθροκάναλα» και τα τοιαύτα. Μια βδομάδα κράτησαν οι αμερικανιές, γυρίσαμε στον εμφύλιο και στους αγαναχτισμένους. Ωραία, ωραία…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ