Σάββατο 01.04.2023

Τετραήμερη εβδομάδα εργασίας: Τι συνέβη με τα έσοδα και τις σχέσεις των εργαζομένων με τη δουλειά τους

Εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου που δοκίμασαν την τετραήμερη εβδομάδα εργασίας πέρυσι, ανέφεραν πως υπήρξε αύξηση στα έσοδά τους και λιγότερη απώλεια προσωπικού, ενώ οι περισσότεροι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στη δοκιμή δήλωσαν ότι υπήρχε λιγότερη εξάντληση, λιγότερα αρνητικά συναισθήματα και μεγαλύτερη ικανοποίηση με την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Αυτά έδειξαν τα τελικά αποτελέσματα μιας μελέτης σχετικά με τον τρόπο που 61 βρετανικές εταιρείες και οι περίπου 2.900 εργάτες τους τα πήγαν με μια συμπιεσμένη εβδομάδα εργασίας μεταξύ Ιουνίου και Δεκεμβρίου το 2022. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από την 4 Day Week Global, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που υποστηρίζει την ιδέα μιας μικρότερης εβδομάδας εργασίας.

Οι εταιρείες βαθμολόγησαν την εμπειρία με 8,5 στα 10, ενώ τα έσοδά τους αυξήθηκαν 1,4% κατά μέσο όρο κατά τη διάρκεια της δοκιμής. Σε σύγκριση με παρόμοια σημεία ένα χρόνο νωρίτερα, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 35% κατά μέσο όρο.

Μια τετραήμερη εβδομάδα εργασίας ήταν κάποτε θεωρητική ιδέα, αλλά σήμερα εφαρμόζεται στην πράξη, γίνοντας όλο και περισσότερο διαδεδομένη. Κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του 2022, υπήρξαν συζητήσεις σχετικά με μια συμπιεσμένη, μικρότερη εβδομάδα εργασίας, μαζί με μια συμπληρωματική ανάρτηση για το πώς μια τετραήμερη εβδομάδα εργασίας δεν μείωσε την παραγωγικότητα ,αλλά μπορεί ακόμη και να την αυξήσει.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ