Παρασκευή 24.03.2023

Θ. Πλεύρης: Ίσως δεν θα είναι εφικτή η αναγνώριση όλων των θυμάτων

Το ενδεχόμενο  να μην είναι εφικτή  η αναγνώριση όλων των θυμάτων, μέσω της ταυτοποίησης του DNA καθώς σε ορισμένα από τα βαγόνια η θερμοκρασία μετά τη σύγκρουση έφτασε και τους 1.300 βαθμούς Κελσίου, με ότι αυτό συνεπάγεται, δεν απέκλεισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στον Ant1 ο υπουργός σημείωσε ότι ξεκινάει σήμερα η ταυτοποίηση των θυμάτων μέσω DNA, ενώ αναφέρθηκε επίσης στις επαφές που είχε με τους συγγενείς που είχαν σπεύσει στα νοσοκομεία κάνοντας λόγο για μια πολύ επώδυνη διαδικασία αναγνώρισης.

Επίσης, μίλησε για τις πρώτες εικόνες που αντίκρισε μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, όταν έφτασε στην περιοχή γύρω στις 4 και μισή τα ξημερώματα, υπογραμμίζοντας πως «από την πρώτη στιγμή έγινε αντιληπτό πως πρόκειται για μια τεράστια τραγωδία».

«Στην αρχή όλοι είχαν την ελπίδα ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα θα ήταν ζωντανά καθώς έρχονταν συνεχώς τραυματίες. Όταν σταμάτησαν πλέον να έρχονται τραυματίες άρχιζαν να ψάχνουν τις σορούς», είπε ο κ. Πλεύρης, συμπληρώνοντας πως το Υπουργείο Υγείας προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη μέσω ειδικών σε όλους τους συγγενείς των θυμάτων.

Αναφερόμενος στην παραίτηση του Κώστα Καραμανλή, τόνισε  πως «παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες και αυτό τον τιμά», για να συμπληρώσει ότι «δεν του καταλογίζει κανένας πολιτική ευθύνη, δεν έκανε έναν λανθασμένο χειρισμό, ανέλαβε διαχρονικές πολιτικές ευθύνες.»

Επίσης, όσον αφορά την τηλεματική στο σιδηρόδρομο είπε πως «από τον περασμένο Μάιο λειτουργεί σύστημα τηλεματικής σε μεγάλο τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου και σύντομα το έργο θα ολοκληρωθεί για όλο το δίκτυο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ