Παρασκευή 24.05.2024

Το κριτήριο της ψήφου για τις ευρωεκλογές

Τελικά, όλα μπορούν να γίνουν.

Τελικά, όλα μπορούν να γίνουν. Αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση. Αρκεί να υπάρχει η διάθεση να γκρεμιστούν παθογένειες. Να μη ληφθούν υπ’ όψιν οι μικροσυντεχνίες και τα μεγαλοσυμφέροντα, ούτε βέβαια το υποτιθέμενο πολιτικό κόστος.

Η συζήτηση για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με την εφορία ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια. Ολο κάτι γινόταν και δεν προχωρούσε. Μετά ήρθε και η εποχή των POS και ξεκίνησε η συζήτηση για τη διασύνδεση POS – ταμειακών μηχανών – εφορίας. Κάτι άλλαξε και πλέον αυτό που φαινόταν πως δεν θα γινόταν ποτέ, έγινε πραγματικότητα.

ΤΙ άλλαξε; Ηρθε η κυβέρνηση Μητσοτάκη το 2019. Μια κυβέρνηση αποφασισμένη να κάνει μεγάλες και μικρές μεταρρυθμίσεις, που αλλάζουν τη χώρα. Βήμα βήμα. Χωρίς μεγάλα λόγια. Με ρεαλισμό.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και αυτό που μετράει για την ψήφο των πολιτών είναι η οικονομία. Είναι η τσέπη. Είναι οι μειώσεις σε φόρους και εισφορές, οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Γι’ αυτό και πέρσι η Ν.Δ. πήρε 41%, αυξάνοντας την εκλογική επιρροή της σε σχέση με το 2019.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και έχουν γίνει λάθη και αστοχίες σε αυτά τα πέντε χρόνια. Υπάρχουν πράγματα που δεν θα έπρεπε να έχουν γίνει. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να διορθωθούν.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ, όμως, πάρα πολλά πράγματα, που μπορεί είτε τώρα πια να θεωρούνται αυτονόητα είτε να μην προσελκύουν τα φώτα της δημοσιότητας.

ΑΥΤΕΣ τις ημέρες γίνεται μεγάλη συζήτηση για την εθνική τραγωδία στο Μάτι. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, αλλά σίγουρα εκείνο το εφιαλτικό απόγευμα όλα θα ήταν διαφορετικά αν λειτουργούσε το «112» και είχε εντολή εκκένωσης. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν αυτή που έθεσε σε λειτουργία το «112». Και είναι η πρώτη φορά που οργανώνεται μια πραγματικά ισχυρή Πολιτική Προστασία.

Η ψηφιοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών με το Gov.gr; Ηταν ανύπαρκτη έως το 2019. Κι, όμως, σήμερα οι πολίτες εξυπηρετούνται μέσα σε λίγα λεπτά από τον υπολογιστή ή το κινητό τους για εκατοντάδες συναλλαγές με το Δημόσιο, γλιτώνοντας τη γραφειοκρατική ταλαιπωρία.

ΤΑ πράγματα τρέχουν. Αλλού πιο γρήγορα, αλλού πιο αργά. Αλλά, σίγουρα πάνε μπροστά. Μικρά και μεγάλα έργα υποδομών υλοποιούνται και παραδίδονται σε όλη την Ελλάδα. Νοσοκομεία ανακαινίζονται. Θεσμοθετήθηκαν τα μη κρατικά ΑΕΙ, ύστερα από μια ανούσια κομματική αντιπαράθεση δεκαετιών. Αλλάζει ο δικαστικός χάρτης της χώρας. Επεκτείνεται ο φράχτης στον Εβρο. Αναβαθμίζονται και ισχυροποιούνται οι Ενοπλες Δυνάμεις σε στεριά, αέρα, θάλασσα. Και ένα σωρό άλλα πράγματα.

ΝΑΙ, η Ελλάδα δεν έχει γίνει… σκανδιναβική χώρα. Υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα που πρέπει να λυθούν και παθογένειες που πρέπει να γκρεμιστούν. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όμως, είναι η πρώτη που δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει σε ρήξεις και αλλαγές. Και αυτό πρέπει να είναι το βασικό κριτήριο των πολιτών για την ψήφο των ευρωεκλογών.

πηγή: ελεύθερος τύπος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ