Τετάρτη 27.09.2023

Το μέλι του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Λήμνου, ξανά στην κορυφή! | GREAT TASTE AWARDS 2023 – 3-STAR AWARD

Ανακοινώθηκαν τα Great Taste Awards για το 2023, τα επονομαζόμενα και «Όσκαρ των Γεύσεων». Για μία ακόμη φορά, «ο χρυσός της Λήμνου», το πολυβραβευμένο μέλι ΛΗΜΝΙΑ ΓΗ του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού του νησιού, κατέκτησε την ανώτατη διάκριση, τα 3 αστέρια!

Για να κατανοήσει κάποιος τη σημασία αυτής της διάκρισης, αρκεί να ρίξει μια ματιά στους αριθμούς: Από τα 14195 προϊόντα που διαγωνίστηκαν από κάθε χώρα του πλανήτη, μόλις το 1,8% απέσπασε την ανώτατη διάκριση των 3 αστεριών!

Αξίζει να διαβάσει κανείς τα σχόλια των κριτών/δοκιμαστών για να καταλάβει την εντύπωση που τους προκάλεσε το μέλι ΛΗΜΝΙΑ ΓΗ:

Κριτής 1.

«Αυτό το υπέροχο, ελαφρώς θολό και ρόδινο, χρυσό μέλι έχει ένα απαλό ιξώδες και ένα υπέροχο άρωμα από δάση και βότανα. Στη γεύση έχει μια υπέροχη αίσθηση καραμέλας και η υφή είναι σαν μετάξι ή βελούδο. Όλα αυτά τα βότανα περνούν το ένα μετά το άλλο με μία νόστιμη νότα εσπεριδοειδών να αντισταθμίζει τη γλυκύτητα. Μέλι για να το τρως με το κουτάλι! Υπέροχο! Πόσο έξυπνες μέλισσες!»

Κριτής 2.

«Μια πολύ περίπλοκη και αρωματική οσμή σε ένα ελαφρώς παχύρρευστο μέλι. Το θυμάρι ηγείται – σχεδόν σαν σολίστ σε μια ορχήστρα, με τους μουσικούς της λεβάντας και άλλων βοτάνων στο φόντο. Απαλή οξύτητα, ελαφριές αποχρώσεις βουτύρου και παρατεταμένο φινίρισμα αρωματικών βοτάνων»

Κριτής 3.

«Μία υπέροχη έκρηξη φαρμακευτικών βοτάνων στη μύτη. Το μέλι έχει ένα εξαίρετο, απαλό χρώμα και μία κρεμώδη υφή που ακολουθεί και καλύπτει το στόμα. Όχι υπερβολικά γλυκό με εξαίσιες νότες βοτάνων που διαρκούν»

Κριτής 4.

«Ένα ανοιχτόχρωμο μέλι με άρωμα από άνθη και θυμάρι. Η γεύση είναι έντονη με νότες λουλουδιών, ισορροπημένες με τις διάφορες γεύσεις βοτάνων και μια ελαφριά γλυκύτητα – όπως είπε ένας κριτής: μπορείτε σχεδόν να δείτε τις μέλισσες να δημιουργούν αυτό το υπέροχο μέλι»

GTA 2023 3 Star LOGO

Όλα τα πιο πάνω, καταδεικνύουν το μέγεθος της επιτυχίας που οφείλεται αποκλειστικά στην προσπάθεια και το μόχθο των συνεταιρισμένων μελισσοκόμων του νησιού οι οποίοι, παλεύουν κόντρα σε κάθε μορφής αντιξοότητα και δημιουργούν ένα γευστικό και διατροφικό θησαυρό, που ξεφεύγει από τα στενά γεωγραφικά όρια της Λήμνου. Με τα πιο αυστηρά πρότυπα ποιότητας (FSSC2200), υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Επ. Καθηγητή Εφαρμοσμένης Μελισσοκομίας στο Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Αλέξανδρου Παπαχριστοφόρου, το μέλι «ΛΗΜΝΙΑ ΓΗ» κατακτά την μία μετά την άλλη, όλες τις παγκόσμιες διακρίσεις. Και θα συνεχίσει!

meli

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ