Τετάρτη 07.06.2023

Το σωματείο εργαζομένων Νοσοκομείου Λήμνου συνάντησε η Υπ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μάγδα Τούφου

Με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Λήμνου, κο Δημήτρη Μανδρανή και τα μέλη του Δ. Σ., κα Δήμητρα Χατζάρα και Ιωάννη Δήμου συναντήθηκε η υποψήφια βουλευτής Ν. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μαγδαληνή Τούφου, την Παρασκευή 28 Απριλίου.

IMG 20230428 133729

Στην ανακοίνωση της η κ. Τούφου αναφέρει:

Με εμφανή την αγωνία των εργαζομένων της πρώτης γραμμής στο δημόσιο σύστημα υγείας, οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες, το διοικητικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, δίνει καθημερινή μάχη:

-Με καθηλωμένους για χρόνια μισθούς που δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

-Τις μόνιμες προσλήψεις που δεν γίνονται ενώ τα κενά στον οργανισμό του Νοσοκομείου μας φτάνουν σχεδόν στο μισό του αναγκαίου για την εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων και την κάλυψη τους μόνο από επικουρικό προσωπικό και συμβασιούχους, με επιβάρυνση του προϋπολογισμού του ιδρύματος, στερώντας πολύτιμους πόρους από άλλες κρίσιμες δαπάνες.

-Με την ένταξη των υγειονομικών του Εθνικού Συστήματος Υγείας να έχει, με ευθύνη της κυβέρνησης, μετατραπεί σε επιδοματική και επιλεκτική πολιτική ενώ θα έπρεπε να έχει ενταχθεί στον μισθολόγιο τους.

-Όλα τα παραπάνω προβλήματα πολλαπλασιάζονται σε Νοσοκομεία των ακριτικών περιοχών, προσθέτοντας αβεβαιότητα και ανασφάλεια.

«Ενημέρωσα το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λήμνου και τους παρέδωσα τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπως τις παρουσίασε και δεσμεύτηκε για την προώθηση και υλοποίηση τους, ο Πρόεδρος μας Νίκος Ανδρουλάκης. Όπως δεσμεύομαι προσωπικά ότι δεν θα σταματήσω ούτε στιγμή να διεκδικώ μαζί τους την δικαίωση των αιτημάτων των υγειονομικών, που ενώ τους χειροκροτούσαμε στην περίοδο της πανδημίας, η κυβέρνηση επέδειξε την αχαριστία και την αναλγησία της.

Δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθούν σχέδια για μετατροπή δημόσιων Νοσοκομείων σε απλά κέντρα υγείας, με συγχώνευση κλινικών και ιδιωτικοποίηση παροχών.

Η μόνη λύση που προκρίνουμε είναι η γενναία χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας για να συνεχίσει να επιτελεί απρόσκοπτα το έργο του και να προσφέρει στους πολίτες υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας και στις απομακρυσμένες περιοχές και στα νησιά μας»

IMG 20230428 133713

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ