Τετάρτη 29.11.2023

Το σύστημα χτυπάει Κασσελάκη και άλλα πολιτικά ανέκδοτα

Με τον Κασσελάκη, το βέβαιο είναι ότι δεν θα πλήξουμε. Σε καθημερινή βάση και μέχρι οι εντυπώσεις να ξεφτίσουν, παράγει περισσότερη δημοσιότητα από όση μπορεί κάποιος να καταναλώσει.

Τελευταίο του εφεύρημα ότι έχει γίνει στόχος του συστήματος. Πάλι φταίνε τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία παρεμπιπτόντως τον ακολουθούν κατά βήμα μέχρι την αίθουσα του γυμναστηρίου παρέχοντάς του άφθονη και δωρεάν προβολή, όπως και το Μαξίμου, που όπως είπε ο ίδιος «τον πολεμάει λυσσαλέα πριν καν εκλεγεί».

Δεν ξέρουμε πού ανακάλυψε τις επιθέσεις του Μαξίμου, και μάλιστα λυσσαλέες, απορούμε μάλιστα πώς βρήκε το σθένος και το κέφι ύστερα από τέτοια εκστρατεία εις βάρος του να συνεχίσει το πρόγραμμά του στο γυμναστήριο, όμως οι πηγές μας από το κυβερνητικό στρατόπεδο αναφέρουν ότι μόνο με χαμόγελα αντιμετωπίζουν τον εξ Αμερικής υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι και λίγο να χρισθεί αρχηγός αριστερού κόμματος ένας εκπρόσωπος του εφοπλιστικού κεφαλαίου με προϋπηρεσία στην Goldman Sachs, που αξιολογούσε θετικά τον Μητσοτάκη, αλλά τους τελευταίους μήνες είδε το «φως» στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Τσίπρα.

Επιθέσεις δέχεται ο Κασσελάκης όχι από το Μαξίμου αλλά από τα φίλια μέσα ενημέρωσης και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Πόλεμο όμως έχει υποστεί και η Εφη Αχτσιόγλου από «συντρόφους» οι οποίοι είτε μέσα σε λίγα 24ωρα άλλαξαν άποψη και από υποστηρικτές της μετατράπηκαν σε αντιπάλους είτε τη λοιδορούν και την υβρίζουν με βάση ανυπόστατα όπως φαίνεται δημοσιεύματα.

Ο Νίκος Φίλης, αν δεν κάνουμε λάθος, δεν ανήκει στο επιτελείο του Μαξίμου, αλλά ήταν υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση Τσίπρα και δήλωσε χθες στο Kontra ότι ο Κασσελάκης το 2015 ψήφιζε Νέα Δημοκρατία και από το 2012 ήταν συνεργάτης του Μητσοτάκη προσυπογράφοντας τις μνημονιακές πολιτικές.

Γερμανία: Ο γόρδιος δεσμός του Μεταναστευτικού

Ο Στέφανος Τζουμάκας δεν πρέπει να υπηρετεί στο γραφείο του Μητσοτάκη, αλλά πάλι από τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό είπε ότι τα διαπλεκόμενα συμφέροντα βρίσκονται πίσω από την υποψηφιότητα του Κασσελάκη.

Η Εφη Αχτσιόγλου δεν ήταν ποτέ μέλος της ΟΝΝΕΔ, αλλά χθες χαρακτήρισε σεξιστή τον αντίπαλό της στις εσωκομματικές εκλογές, επειδή σε ανάρτησή του παρέλειψε να αναφέρει το επώνυμό της.

«Μου απευθύνθηκε με το υποτιμητικό αυτό “στιλάκι” ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα, όμως εγώ είμαι από εκείνες τις γυναίκες που είναι αποφασισμένες να μην υποταχθούν στη “φυσική” τάση των πραγμάτων, καταλήγοντας διακοσμητικές σε ένα ανδροκρατούμενο σύμπαν», είπε η κυρία Αχτσιόγλου στη Lifo και τα χτυπήματα δεν προέρχονται από στέλεχος της «γαλάζιας» παράταξης.

Για αυτό λοιπόν, όταν ο Κασσελάκης λέει ότι θα «συντρίψει» τις επιθέσεις που δέχεται από τα μέσα ενημέρωσης και το Μαξίμου, καλό είναι να κοιτάξει αριστερά του και βέβαια πρώτα να αφοπλίσει τα δικά του «πιστόλια», που χτυπούν την Αχτσιόγλου.

Το σύστημα ή, για να είμαστε ακριβέστεροι, κάποια συστήματα, υποστηρίζουν αναφανδόν τον Κασσελάκη για τα δικά τους συμφέροντα, ο πόλεμος που μαίνεται στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ δεν πηγάζει από το Μαξίμου, ούτε από τα κανάλια που σκυλόβριζε ο «αψύς» Σφακιανός, έχει ατόφιες εσωκομματικές ρίζες.

Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών εντός του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποτέλεσμα της πολιτικής ατροφίας ενός κόμματος που εν ονόματι της Αριστεράς συμμάχησε με τους ΑΝ.ΕΛ. για να πάρει την εξουσία και τώρα βλέπει έναν «αυτοδημιούργητο εφοπλιστή» να παίρνει τα κλειδιά της Κουμουνδούρου χωρίς να το έχει καταλάβει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ