Δευτέρα 17.06.2024

Το τέλος της ανθρωπότητας προέβλεψε ένας υπερυπολογιστής – “Δύο χρόνια για να σώσουμε τον κόσμο”

Εάν το ρολόι της καταστροφής δεν είναι αρκετό για να τρομάξει τους ανθρώπους να δείξουν πόσο κοντά είμαστε στο τέλος της ανθρωπότητας λόγω της κλιματικής αλλαγής… ίσως το κάνει ένας υπερυπολογιστής.

Ως μέρος μιας μελέτης, ο υπερυπολογιστής ανέλυσε δεδομένα για το κλίμα της Γης και τις τεκτονικές πλάκες, καθώς και τη χημεία και τη βιολογία του ωκεανού.

Αν και, παρά το γεγονός ότι ο επικεφαλής του ΟΗΕ για το κλίμα ανακοίνωσε ότι μας απομένουν «δύο χρόνια για να σώσουμε τον κόσμο», το τέλος δεν είναι τόσο κοντά όσο νομίζετε.

Τα ευρήματα των ερευνητών

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ παρουσίασαν ένα μακρινό μέλλον όπου η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε ενδεχομένως να εξαλείψει την ανθρωπότητα – μια εικόνα που μοιάζει πολύ διαφορετική από τη Γη σήμερα. Προβλέπουν ότι οι τεκτονικές πλάκες θα μετατοπιστούν και θα συγχωνευθούν για να σχηματίσουν μια νέα υπερήπειρο που ονομάζεται Pangea Ultima.

Ο Δρ Αλεξάντερ Φάρνσγουορθ είπε: «Η νεοεμφανιζόμενη υπερήπειρος θα δημιουργούσε αποτελεσματικά μια τριπλή σύγχυση, που θα περιλαμβάνει το φαινόμενο της ηπείρου, τον θερμότερο ήλιο και περισσότερο CO2 στην ατμόσφαιρα, την αυξανόμενη θερμότητα για μεγάλο μέρος του πλανήτη. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα ένα «κυρίως εχθρικό περιβάλλον χωρίς πηγές τροφής και νερού για τα θηλαστικά».

Ο Φάρνσγουορθ συνέχισε: «Εκτεταμένες θερμοκρασίες μεταξύ 40 και 50 βαθμών Κελσίου και ακόμη μεγαλύτερες καθημερινές ακραίες τιμές, σε συνδυασμό με υψηλά επίπεδα υγρασίας θα σφράγιζαν τελικά τη μοίρα μας».

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων, «θα λήγουν λόγω της αδυναμίας τους να ρίξουν αυτή τη θερμότητα μέσω του ιδρώτα, δροσίζοντας το σώμα τους».

 

 

πηγή: parapolitika

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ