Τρίτη 05.12.2023

Το βίντεο της φρίκης από την επίθεση στο νοσoκομείο Αl Shifa – Δείτε εδώ

Συγκεκριμένα «Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερα νοσοκομεία στη Γάζα, το Αl Shifa, το Al Awda, το Al Rantisi και το Ινδονησιακό Νοσοκομείο. Προκλήθηκαν ζημιές στα κτίρια των νοσοκομείων και επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν», ανέφερε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Shahab.

Ο Άσραφ Αλ-Κίντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, σε δηλώσεις του στο Al Jazzera, ανέφερε ότι το Ισραήλ προχωρά σε αυτές τις ενέργειες με σκοπό να θέσει εκτός λειτουργίας τα νοσοκομεία.

Ο Mohammad Abu Salmiya, διευθυντής του νοσοκομείου Αl-Shifa, δήλωσε ότι το χτύπημα έπληξε πολίτες που βρίσκονταν στο προαύλιο.

«Υπήρξαν πολλές απώλειες και σοβαροί τραυματισμοί. Θα μπορούσε να είχε γίνει σφαγή λόγω του αριθμού των ανθρώπων που βρίσκονται σε αυτό το συγκρότημα. Πριν χτυπήσουν το νοσοκομείο, βομβάρδισαν ένα κτίριο που βρίσκεται πολύ κοντά. Τώρα, υπάρχουν σφοδρές συγκρούσεις και ισχυροί βομβαρδισμοί δίπλα στο νοσοκομείο», είπε ο Abu Salmiya.

ΗΠΑ: 17χρονη δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό – Είχε ζητήσει περιοριστικά μέτρα

Το βίντεο της φρίκης από την επίθεση στο Αl Shifa

Στο μεταξύ ένα βίντεο που δημοσίευσε ο παλαιστίνιος Saleh al-Jafarawi δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram καταγράφει μέρος της καταστροφής που προκλήθηκε από την χθεσινοβραδινή επίθεση στο νοσοκομείο Al Shifa στη Γάζα.

«Δύο λεπτά φρίκης! Αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή γύρω από το νοσοκομείο Al Shifa. Έντονοι βομβαρδισμοί και συγκρούσεις. Μόνο απόψε, οι (ισραηλινές) δυνάμεις στόχευσαν το νοσοκομείο τρεις φορές. Κινδυνεύουμε να γίνουμε στόχος ανά πάσα στιγμή. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και ό,τι συνέβη τις τελευταίες 34 ημέρες δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που συνέβη απόψε», ανέφερε ο ίδιος, περιγράφοντας την κατάσταση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ