Τετάρτη 10.08.2022

Τουρισμός για όλους: Πότε κλείνει η πλατφόρμα και πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα – Τι είναι το Viva Wallet και πώς θα σας συνοδεύσει στις διακοπές

Τουρισμός για όλους: Από σήμερα (Δευτέρα 18/7) έχει ανοίξει για όλα τα ΑΦΜ η πλατφόρμα του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» στο vouchers.gov.gr. Όπως έχει ξεκαθαρίστει, η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτεί μέχρι και την Πέμπτη 21 Ιουλίου (ως τις 23:59). Οι 200.000 δικαιούχοι του προγράμματος θα αναδειχθούν έπειτα από κλήρωση, στο άμεσο διάστημα μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας. Γιατί συστήνεται η χρήση του Viva Wallet.

 

Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία της αίτησης μπορεί να διεκπεραιωθεί και μέσω ΚΕΠ.

Επισημαίνεται ότι στις αιτήσεις δεν τηρείται χρονική προτεραιότητα, ενώ οι τελικοί δικαιούχοι του προγράμματος θα αναδειχθούν με ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ των δικαιούχων που θα έχουν υποβάλει αίτηση, στο άμεσο διάστημα μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων.

Το τηλέφωνο εξυπηρέτησης για τους πολίτες είναι το 210-2600610. Αναλυτικές πληροφορίες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στους συνδέσμους: https://www.ktpae.gr/ και https://vouchers.gov.gr/.

Επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικός Τουρισμός» (2021-2022 και 2022-2023) του Ο.Α.Ε.Δ. και της Δ.Υ.Π.Α. -ανεξαρτήτως από το εάν έκαναν χρήση ή όχι της παροχής- καθώς και ωφελούμενοι του προγράμματος «Evia-Samos Pass» υπενθυμίζεται ότι δεν μπορούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα.

Τουρισμός για όλους: Σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα Alpha Bank ή Viva Wallet τα ποσά

Οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» θα πρέπει να εκδώσουν ψηφιακή χρεωστική κάρτα, μέσω της οποίας θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα 150 ή 200 ευρώ που θα λάβουν για τη διαμονή τους σε ξενοδοχεία ή άλλα καταλύματα. Για να κάνουν χρήση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν κατάλληλη συσκευή smartphone που να στηρίζει ανέπαφες πληρωμές NFC.

Οι συνεργαζόμενες υπηρεσίες είναι δύο: Viva Wallet και Alpha Bank. Δεν χρειάζεται να διαθέτετε λογαριασμό στις αναφερόμενες τράπεζες, αρκεί να κατεβάσετε την εφαρμογή στο κινητό σάς.

πηγή : ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ